Semb fortsetter som toppfotballsjef

Den tidligere landslagssjefen blir i jobben.

Nils Johan Semb
  • Torgrim Gotland Bakke

Nils Johan Semb fortsetter som toppfotballsjef i Norges fotballforbund. Det skriver forundet selv i en pressemelding onsdag formiddag.

Toppfotballsjefen er den øverste faglige leder i fotballforbundet med hovedansvar for: Alle landslag på herresiden, A-landslaget for kvinner toppfotballfaglige prosjekter ligger under toppfotballsjefens ledelse.

Ble ikke informert

— For meg har det vært viktig å få avklart tydeligheten rundt ansvarsområdene til toppfotballsjefen. Jeg er fornøyd med den klare autoriteten rollen er gitt, sier Nils Johan Semb tilfotball.no.

Toppsjefens rolle i fotballforbundet har vært diskutert etter Drillo-saken. En ferierende Semb ble ikke orientert da Egil Olsen fikk sparken som landslagssjef i september. Han var heller ikke involvert da Tor Ole Skullerud ble løftet opp fra U21-landslaget til å bli Per-Mathias Høgmos assistent.

Ville ha Semb

Etter dette var det knyttet usikkerhet til Sembs rolle som toppfotballsjef, men Semb fikk massiv støtte fra forbundsstyret.

– I etterkant av prosessen med å ansette en ny landslagssjef, har forbundsstyret diskutert toppfotballsjefens fremtidige rolle. Styret signaliserte et sterkt ønske om at Nils Johan Semb fortsetter i sin rolle som toppfotballsjef, sa kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til VG i slutten av oktober.

Generalsekretær Kjetil Siem er glad for at toppfotballsjefens rolle nå er avklart.

— I og med at stillingsinstruksen skulle omskrives som en konsekvens av hvordan den nye landslagssjefen skal rapportere, var det nødvendig med noe tid for å få alle brikker på plass.Nå har vi et team av personer rundt toppfotballsatsingen som virker meget motiverte,og hvor hver enkelt får fokusere på det en er best til,sier Siem.