Fotball

Semb fortsetter som toppfotballsjef

Den tidligere landslagssjefen blir i jobben.

Nils Johan Semb
  • Torgrim Gotland Bakke

Nils Johan Semb fortsetter som toppfotballsjef i Norges fotballforbund. Det skriver forundet selv i en pressemelding onsdag formiddag.

Toppfotballsjefen er den øverste faglige leder i fotballforbundet med hovedansvar for: Alle landslag på herresiden, A-landslaget for kvinner toppfotballfaglige prosjekter ligger under toppfotballsjefens ledelse.

Ble ikke informert

— For meg har det vært viktig å få avklart tydeligheten rundt ansvarsområdene til toppfotballsjefen. Jeg er fornøyd med den klare autoriteten rollen er gitt, sier Nils Johan Semb tilfotball.no.

Toppsjefens rolle i fotballforbundet har vært diskutert etter Drillo-saken. En ferierende Semb ble ikke orientert da Egil Olsen fikk sparken som landslagssjef i september. Han var heller ikke involvert da Tor Ole Skullerud ble løftet opp fra U21-landslaget til å bli Per-Mathias Høgmos assistent.

Ville ha Semb

Etter dette var det knyttet usikkerhet til Sembs rolle som toppfotballsjef, men Semb fikk massiv støtte fra forbundsstyret.

– I etterkant av prosessen med å ansette en ny landslagssjef, har forbundsstyret diskutert toppfotballsjefens fremtidige rolle. Styret signaliserte et sterkt ønske om at Nils Johan Semb fortsetter i sin rolle som toppfotballsjef, sa kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, til VG i slutten av oktober.

Generalsekretær Kjetil Siem er glad for at toppfotballsjefens rolle nå er avklart.

— I og med at stillingsinstruksen skulle omskrives som en konsekvens av hvordan den nye landslagssjefen skal rapportere, var det nødvendig med noe tid for å få alle brikker på plass.Nå har vi et team av personer rundt toppfotballsatsingen som virker meget motiverte,og hvor hver enkelt får fokusere på det en er best til,sier Siem.

Les også

  1. NFF vil ha Semb med videre

  2. Gir NFF-topper stryk for Drillo-håndtering

  3. Drillo skjeller ut fotballtoppene

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Norge U21