Fotball

Så dårlige har ikke Ranheim vært hjemme i 1.divisjon

Fire strake tap. Tre av dem på hjemmebane. Nå har Ranheim vært vel gjestfrie på eget kunstgress.

Ranheims vonde trend fortsatte hjemme mot Sandnes Ulf.
  • Marius Dahl

Siden opprykket i 2009 har ikke laget tapt tre hjemmekamper på rad. Ikke før kveldens 0-2-tap mot Sandnes Ulf, som sammen med 1-4 mot Jerv og 0-1 mot Kristiansund markerte lagets dårligste periode på eget gress i 1.divisjon.

Skadeutsatt

Gode motstandere, for all del, men nå må Svein Maalens menn navigere om. For selv om konkurrentene sviktet og avstanden ned til nedryksstreken fortsatt lyder på tre poeng, lukter det ikke fornyet kontrakt av formen til Ranheim.

De kom skadeutsatt til kampstart mot Sandnes Ulf i kveld. Ved siden av Kristoffer Løkberg som har vært ute i flere måneder, slo Georg Flatgård opp en skade i andrelagets kamp mot KIL/Hemne mandag. Simen Raaen Sandmæl er også ute, mens Mads Reginiussen sonet for kort.

Ingen Ranheim-sjanser

Da Kent Håvard Eriksen enkelt satte inn 0-1 for rogalendingene fem minutter pause var det sørgelig fortjent. Hjemmelaget hadde ikke skapt en eneste målsjanse da Pontus Engblom badet i rom på høyresiden og slo fint inn til Eriksen.

Det eneste Ranheim var i nærheten av å skape før det var en situasjon etter 26 minutter, der Robert Stene var et tidels for sent ute da Kim Ove Riksvold fikk slått flatt inn fra kant. Uten avslutning var det derimot ingenting å si på at Maalens menn gikk til pause med smultring i sjansestatistikken.

Først etter 62 minutter skapte trønderne en skikkelig målsjanse, etter at Karl Morten Eek og Aslak Fonn Witry begge hadde vist tendenser med flere uromoment i åpningsminuttene av omgangen. Fonn Witry var også involvert da det ble skikkelig farlig, etter å ha fått ball fra Torgil Gjertsen. Fonn Witry slapp fint til John Hou Sæter, men RBK-ungguttens skudd ble blokkert.

Headet inn scoring fra 25 meter

19 minutter før full tid gikk en Stene i bakken etter flott forarbeid av Hou Sæter, men dommer Jan Morten Tennøy vinket målsniken opp igjen i stedet for å peke på straffemerket.

Ranheim slet med å produsere farligheter og gjentatte balltap gjorde at det heller ble brudd på brudd andre vegen. Ett minutt før full tid åpnet det seg likevel en sjanse da laget fikk frispark på 30 meter. Derfra har Daniel Kvande tidligere bevist klasse, men heller ikke forsvarerens skuddfot klarte å overliste Sandnes Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren.

På overtid tømte blåtrøyene seg i jakten på utlikning og fikk i stedet 0-2 i trynet da Engblom med hodet punkterte kampen da Even Barli skulle klarere på 25 meter. Ballen spratt over målstreken mens Magnus Blakstad tilsynelatende ga opp og jogget slukøret mot eget mål. Dermed ble det nok en gang null poeng for de nedrykkstruede trønderne.

Hell i uhell

Heldigvis for Ranheim tapte også de nærmeste konkurrentene. Bryne og Raufoss virker smått fortapt i bunnen, mens to ytterligere må følge duoen ned i 2.divisjon. Akkurat nå lever Ullensaker/Kisa og KFUM Oslo farligst med henholdsvis 22 og 23 poeng. Etter at begge de to tapte sine kamper i dag, er det nesten uendret i bunnen.

Forskjellen er at Fredrikstad er i ferd med å passere etter 3-2-seier mot Åsane. Dermed er det bare Hødd — med en kamp mindre spilt - som skiller Ranheim fra å berøre nedrykksstreken ni runder før slutt.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Ranheim IL