Fotball

– Kan lure på om stemningen er for bra

<p><strong>SALZBURG:</strong> Lars Lagerbäck gjorde det han kunne for å avfeie rykter om interne uroligheter i den svenske troppen.<br></br> ... og skrøt samtidig av RBK-Stoor</p>

FotballEuro 200804.06.2008Foto: Gepa/DigitalsportNORWAY ONLYSverigeTeamchef Lars Lagerbäck und Fredrik Ljungberg Digitalsport

 • Roy Ellingsen

stoordorsin Ole K. Sagbakken

zlatan Ole K. Sagbakken

FotballEuro 200804.06.2008Foto: Gepa/DigitalsportNORWAY ONLYSverigeTeamchef Lars Lagerbäck und Fredrik Ljungberg Digitalsport

Under den siste svenske pressekonferansen før Hellas-kampen tirsdag hadde Lagebäck og hans lag vært gjennom tre dager med skriverier fra svenske medier. Skriverier om Zlatan Ibrahimovics uttalelser om at han håpet RBKs Fredrik Stoor og Birminghams Sebastian Larsson fikk spille mot Hellas. Det på Fredrik Ljungbergs og Niclas Alexanderssons bekostning, noe Zlatan senere har benektet.

Fredag forsøkte journalistene på nytt å få klarhet i hvorvidt hele saken har påvirket den svenske leiren internt. Men da la Lagerbäck på røret:

– Nesten for god

– Stemingen har vært som vanlig, og det betyr at den er god. Man kan nesten spørre seg om den har vært for god, sa Lagerbäck, til lett latter blant de oppmøtte.

Fredrik Ljungberg, som har vært én av dem som har blitt berørt av saken, fulgte opp:

– Den saken har ikke blitt diskutert mye blant spillerne. Vi har hørt at det har vært en diskusjon i omgivelsene, men utover det har vi ikke tenkt så mye på det, sa Ljungberg.

Hva som har skjedd bak murene til det svenske fotball-landslaget i dagene før EM-premieren er derfor ikke enkelt å vite. Men historien har fortalt at de ganger det har vært bråk: internt eller mot mediene, så har svenskene prestert. Og det er kanskje det som gjør Lagerbäck urolig.

---- ## ALT OM EM:

**Les alt om EM i vår EM-seksjon

Prøv dagens EM-quiz

Konkurrer på resultatbørsen

Hele EM-historien finner du HER!

EMs toppscorerliste**

Alt om EM-troppene HER!

---- ## 23 spillere klare

Ellers virket det nemlig som at den landslagssjefen stort sett har ting under kontroll. Han lot den siste treningen være helt åpen, uten at det røpte noe som helst med tanke på hvem som starter mot grekerne, og hvordan laget skal spille.

– Forberedelsene har vært gode, og vi er klare. Vi har 23 spillere klare til kamp, og jeg ser ingen grunn til at Zlatan Ibrahimovic ikke klarer 90 minutter, sa han.

Mens kaptein Ljungberg, som har slitt med en skade, også var optimist.

– Jeg blir klar. Jeg får ta noen smertestillende tabletter, så skal dette gå bra, sa han.

Uten å ville røpe noe lag fortalte Lagerbäck videre at han først gir spillerne elleveren i morgen formiddag. Der kan Fredrik Stoors navn også være:

– Jeg er veldig fornøyd med utvikingen til Stoor, svarte han på spørsmålet fra adressa.no.

– Men vi har to gode backer på den siden, som begge kan bekle rollen. Hvordan det blir, får du ikke se før i morgen, sa han.

Les mer om

 1. Fotball-EM

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Zlatan og Lagerbäck sinte på pressen

 2. FOTBALL

  &ndash; Vil ikke hvile spillere

 3. FOTBALL

  Skryter av Stoor

 4. FOTBALL

  Kampen Sverige<br/>ikke KAN tape

 5. FOTBALL

  Svensk bråk igjen

 6. FOTBALL

  - Stoor vraket