Fotball

Ronaldo sendte Real Madrid til topps

Topper La Liga for første gang denne sesongen.

JUBLER FOR TABELLTOPP: Cristiano Ronaldo scoret Real Madrids første mål mot Granada.
  • NTB

Real Madrid stanget lenge mot Granada, men scoringer av Cristiano Ronaldo og Karim Benzema sendte hovedstadsklubben til tabelltoppen for første gang denne sesongen.

Både Barcelona og Atlético Madrid har riktignok sjansen til å passere Real med seier søndag, men Ronaldo & co. får i det minste overnatte på tabelltopp.

Real har jaget Barca og Atlético hele sesongen, og ti seirer på elleve kamper siden tapet for Barcelona i oktober har sendt klubben inn i tittelkampen igjen.

– I natt får vi sove bedre enn det vi vanligvis har gjort på lørdager, men vi må fortsette å kjempe. Første omgang i dag viste at det ikke alltid er lett, sa Ancelotti etter kampen.

Nær brassescoring

Lørdag var lille Granada motstander for Real, og gjestene frustrerte hjemmelaget i lange perioder. Real stanget i Granadas forsvarsmur og måtte gå til pause med 0-0. Like før hvilen var Ronaldo riktignok nær ved å score et kunstmål, men brassesparket fra nært hold ble mesterlig reddet av Roberto.

Ronaldo har vært i fantastisk form hele sesongen, og i annen omgang tok det bare elleve minutter før han scoret sitt mål nummer 32. Portugiseren vendte bort et par motspillere før han trillet ballen i mål fra sekstenmeteren. Et fint mål, men bortelagets forsvarere ga Ronaldo altfor mye plass før han skjøt.

Holder tett bakover

Ronaldo var også innblandet i Reals annen scoring. Han spilte fri venstreback Marcelo, som igjen fant Benzema i midten. Spissen fikk nærmest åpent mål og hadde ingen problemer med å finne nettmaskene.

Real har nå vunnet fem på rad, og laget har ikke sluppet inn mål de siste fire kampene.

Både Barcelonas og Atléticos formkurve har pekt litt nedover den siste tiden samtidig som Real har levert varene, og alt ligger til rette for en svært spennende innspurt i spansk fotball denne våren. (©NTB)

Spansk 1. divisjon fotball lørdag, 21. runde:

**Real Madrid – Granada 2-0 (0-0)

Mål:** 1-0 Cristiano Ronaldo (56), 2-0 Karim Benzema (74).

73.874 tilskuere.

– – - Senere kampstart: Valladolid – Villarreal (18.00), Valencia – Espanyol (20.00), Sevilla – Levante (22.00).

(©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Liga BBVA
  3. Granada CF