Fotball

Drama da Mjøndalen ble Branns motstander

Først utlignet de på overtid. Så fikk de rødt kort. Men likevel avgjorde Mjøndalen i ekstraomgangene i kvaliken.

SNUOPERASJON: Mjøndalen avgjorde i ekstraomgangene og møter Brann over to kamper i kvaliken til eliteserien.
  • Pernille Ingebrigtsen

MJØNDALEN — BÆRUM 4-1 e.e.o.

MJØNDALEN (Aftenposten): Til slutt ble Magnus Sylling Olsen, Joackim Solberg Olsen og Sanel Kapidzic de store heltene for de brunkledde.

— Moralen og innsatsen var helt utrolig. Det er en fantastisk gjeng – en kameratgjeng! Vi er ikke verdens beste fotballspillere, men vi er søren meg ganske gode på dette nivået, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen etter kampen.

— Jeg har aldri vært med på maken til kamp. Aldri. Å komme tilbake sånn rett før slutt, få en mann utvist, og så score tre mål i ekstraomgangene – det er helt utrolig.

I de første 90 minuttene sløste Mjøndalen med sjansene, mens Bærum var effektive. Men etter 120 minutter var det likevel de brune som kunne juble høyest.

Mjøndalen slo Fredrikstad 2-0 hjemme i sin første kvalifiseringskamp, mens Bærum slo Kristiansund 2-0 på bortebane. Dermed var det duket for kamp mellom lagene som havnet på henholdsvis tredje- og femteplass i årets førstedivisjon – kamp om retten til å få møte Brann i et dobbeltoppgjør.

Mjøndalen virket tente i åpningen, og etter syv minutters spill var det ikke langt unna at det stod 1-0 til hjemmelaget. En ball ble slått inn i feltet hvor Magnus Sylling Olsen klemte til på hel volley, men skuddet gikk like utenfor stolpen til Bærums keeper.

Sløste foran mål

Bruntrøyene fortsatte å skape sjanser i starten av kampen. Fire minutter senere var det et nytt godt innlegg fra Stian Semb Aasmundsen, men Christian Gauseth klarte ikke å presse avslutningen – med hodet – under tverrliggeren.

Og det var Mjøndalen det gikk i for det meste, men ti minutter før pause var det Bærums tur til å skape noe. Da fikk spiss Andreas Aalbu en stor mulighet til å sende bortelaget i føringen, men alene foran mål sleivet han ballen langt over og utenfor.

Scoringer og rødt kort

Mjøndalen startet friskt i annen omgang også. En god og leken Vamouti Diomande la inn fra venstre, men inne foran mål bommet to brunkledde på ballen.

Og hjemmelaget fortsatte å sløse med sjansene i regnværet, mens Bærum på sin side var effektive. Etter 75 minutters spill kom Tokmac Chol Nguen seg ned til dødlinjen og fant Kristoffer Kipperberg Tollås inne foran mål. 0-1 – mot spillets gang.

Men Mjøndalen ga seg ikke, og tre minutter på overtid kom utligningsmålet ved et selvmål – etter et enormt press fra hjemmelaget. Dermed var det klart for ekstraomganger, men uten Mjøndalens Gauseth som fikk direkte rødt kort for en takling på Nguen minuttet før full tid.

Tre mål i ekstraomgangene

Og i det 108. minutt kom det avgjørende målet. Sylling Olsen stjal ballen inne i Bærums sekstenmeter og klinket den hardt og vakkert i mål fra skrått hold – til stor jubel fra Mjøndalen-fansen.

— Det var veldig deilig å sette inn det målet! Vi gjør det altfor spennende, men det var utrolig deilig å snu kampen. Det hadde vært så utrolig surt om vi hadde tapt. Nå blir det veldig gøy å møte Brann, og vi har helt klart en mulighet, sier Sylling Olsen.

Etter 116 minutter fikk Mjøndalen straffe og Bærums keeper Grzegorz Flasza fikk det røde kortet. Dermed måtte utespiller William Warshaw i mål, og fra ellevemetersmerket var Joackim Solberg Olsen sikker.

4-1 kom ved Sanel Kapidzic etter 120 minutter.

Mjøndalen møter Brann borte søndag 23. november klokken 19.00. Returoppgjøret spilles på Mjøndalen Stadion 26. november klokken 19.00.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Mjøndalen IF
  3. Bærum SK