Fotball

Dæhli om skaden: - Jeg fryktet det verste

Mats Møller Dæhli utelukker ikke at det kan bli kamp på tirsdag mot Italia likevel.

Mats Møller Dæhli ble fraktet av banen på båre 54 minutter ut i kampen på Wembley i går. Han hadde tydelig store smerter i kneet. NTB scanpix

 • Erlend Nesje
  Journalist

Oslo-gutten haltet på høyre ben da han ankom pressekonferansen ved spiller— hotellet Hilton Wembley, drøyt 150 meter fra hovedinngangen til engelsk fotballs storstue.

Møller Dæhli så alt annet enn kampklar ut. Men to undersøkelser av hans høyre kne, gir håp om at landslagets kreative kraft blir klar til EM-kvalifiseringskampen mot Italia tirsdag.

- Jeg fryktet det verste, innrømmet unggutten dagen etter at England-stjernen Raheem Sterling hadde tråkket på hans høyre kne.

- Jeg gikk ganske store smerter da det skjedde, men det føles bedre nå. Jeg får fortsatt ikke tråkket skikkelig ned på det, men nå må jeg ta det dag for dag.

- Hva skal du gjøre de neste dagene?

- Jeg får høre på fysioterapeutene og gjøre alt jeg kan for å bli klar. Jeg har veldig lyst å spille denne matchen, sa 19-åringen om tirsdagens EM-kvalifiseringsmøte med italienerne.

Flere undersøkelser

Han var gjennom en CT-undersøkelse på Wembley sent onsdag kveld. Den fortalte at det ikke var snakk om en alvorlig skade. Det samme bekreftet en MR-undersøkelse på et London-hotell morgenen etter. Landslagslege Jorid Degerstrøm vil ikke anslå hvor stor sjansen er for at Møller Dæhli rekker kampen.

- Det er vanskelig å si. Og det er litt tidlig å fastslå om han rekker kampen. Vi håper selvfølgelig at han skal bli det. Vi vil evaluere Mats dag for dag og sammen med manuellterapeutene lage et opplegg for ham, sier landslagets lege.

Så alvorlig ut

Skaden så langt mer alvorlig ut da han ble båret ut av Wembley drøyt ti minutter ut i annen omgang.

- Jeg har aldri vært skadet og har ingen referanser på sånne ting. Derfor var det deilig å få beskjed om at det ikke var noe galt. Først tenkte jeg at det var noe galt med kneet, men heldigvis var det bare en slagskade.

Kritikk mot Norge

Norge måtte tåle kritikk, blant annet fra tidligere landslagskaptein Kjetil Rekdal, etter 1-0-tapet for England.

- Jeg er helt uenig i at vi var for defensive. Mot England borte er det først og fremst viktig å forsvare seg. Så vet vi at det vil komme rom, det så vi i annen omgang. At vi ble for baktunge i første omgang jeg til en viss grad være enig i, men jeg synes vi forsvarte oss godt, sa Møller Dæhli, som hadde en rekke gode involveringer i starten av den andre omgangen.

Så ble han skadet. Nå blir de neste dagene en kamp mot klokken.

For Norge trenger Mats Møller Dæhli mot Italia på Ullevaal tirsdag kveld.

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Dæhli kan rekke Italia-kampen etter stjernesmellen

 2. FOTBALL

  - Ikke alvorlig for Dæhli

 3. FOTBALL

  Her blir Norge senket av Wayne Rooney

 4. FOTBALL

  NFF innkaller til pressetreff om Dæhli-skaden

 5. FOTBALL

  Solskjær om Dæhli: - Det er naturlig at han får en sentral rolle på landslaget

 6. FOTBALL

  Gamst nekter å gi opp mesterskapsdrømmen