Eyjolfsson: - Det har blitt litt drittslenging

Kveldens kamp mot KR Reykjavik er ekstra spesiell for tre Rosenborg-spillere.

Holmar Örn Eyjolfsson har forhørt seg med venner og sier at KR Reykjavik er gode til å trille ball.

REYKJAVIK (Adressa.no): — Det føles som om jeg er i utlandet. Det er uvant å være her med laget, sier Holmar Örn Eyjolfsson, som er tilbake i hjemlandet Island for å møte KR Reykjavik i kveld.

Midtstopperen har ikke fulgt så nøye med islandsk fotball etter at han forlot Kopavogs i 2008, men han har forhørt seg med venner som har spilt mot KR og har fått et godt bilde av laget som står på andre banehalvdel 21.15 i kveld.

— De er gode til å trille ball og har flere angrepsspillere som kan utgjøre en forskjell. De er gode defensivt og vi må finne rommene for å vinne. Vi må forsvare oss mot spillerne på topp og så må vi spille vårt spill på Rosenborg-måten, sier Eyjolfsson.

Les også

Dorsin tilbake i startelleveren mot Reykjavik

Har kontakt med motstanderen

Eyjolfsson har også spilt med flere av KR-spillerne på Islands U21-landslag og har gode venner på hovedstadslaget.

— Jeg har hatt god kontakt med flere, spesielt den ene spissen. Vi gleder oss til å møtes.

- Det var kanskje litt drittslenging?

— Det er blitt litt drittslenging. Sånn er det, sier han og ler.

- Ikke sikkert jeg hadde vært her

Alexander Søderlund var i 2009 utlånt til FC Hafnarfjördur som en ung og skadeutsatt spiss. Han er glad for å være tilbake i Reykjavik og har mange gode minner fra tiden han spilte i den islandske ligaen.

— Jeg hadde det fantastisk på Island. Jeg slet mye med skader før jeg kom hit og fikk være med å trene og spille en del kamper, så jeg anbefaler folk å komme hit hvis de har muligheten til det, sier han.

- Hadde du vært der du er nå uten det oppholdet?

— Det er vanskelig å si, men det hjalp selvfølgelig på. Jeg fikk kjenne på voksenfotball og det var utrolig fint for meg, så det er ikke sikkert at jeg hadde vært her, sier Søderlund.

Vokste som menneske

Han spilte blant annet mot KR Reykjavik, som da hadde André Hansen i mål. Etter et år som førstekeeper i Skeid og et opphold i Lillestrøms stall ble Hansen lånt ut til KR, som en del av en byttehandel med Stefan Logi Magnusson, som vokter hjemmelagets mål i kveld.

TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: André Hansen spilte for KR Reykjavik i 2009.

— Det var første turen fra krybben hjemme hos mor og far, så det var veldig inspirerende og det var givende å få spilletid på et førstelag på et ålreit nivå. Det var med på å bygge karrieren min, sier han.I tillegg til det rent sportslige, understreker keeperen viktigheten av å prøve seg alene i utlandet for første gang som 20-åring.

— Det hjalp meg veldig mentalt. Jeg var et sted der jeg ikke hadde andre til å hjelpe meg. Hele pakka med å komme seg bort hjemmefra og prøve noe på et helt nytt sted var givende som menneske også, sier han.

Les også

Svensson måtte besøke nabokona hver gang RBK spilte mesterligakamp

Et lag som skal slås

For andre gang på fire dager skal Hansen spille mot gamle lagkamerater. Han kjenner fortsatt åtte av spillerne i troppen, i tillegg til at han spilte sammen med trener Bjarni Eggerts Gudjonsson. Han er klar på at det ikke blir en enkel kamp i kveld.

— I utgangspunktet er det et lag vi skal slå. Toppnivået vårt er høyere enn deres, men det er tøffe kamper og de er gode på hjemmebane, så vi må forvente et tøft slag, sier Rosenborg-keeperen, som mener at et jevnt resultat der de får med seg et bortemål eller to vil være et godt utgangspunkt før returoppgjøret på Lerkendal.

Søderlund er enig i at det ikke blir lett, men at Rosenborg bør gå seirende ut etter to kamper.

— Vi har sett litt på video og vet at islandske lag gir 100 prosent uansett. Vi må ha tempo på ballen og jobbe steinhardt, og kanskje være litt kyniske og ikke slippe til dem så mye, sier han.