Fotball

Zlatan berget uavgjort i toppkampen

Zlatan Ibrahimovic fikk to sjanser fra straffemerket.

Zlatan Ibrahimovic ble gjentatte ganger hindret av Lyon-keeper Anthony Lopes søndag kveld, men på forsøk nummer to fra straffemerket ble det mål.
  • NTB

Lyon — Paris Saint-Germain 1-1

Zlatan Ibrahimovic så lenge ut til å skulle tape duellen mot Lyon-keeper Anthony Lopes, men med to sjanser fra straffemerket berget han 1-1 for Paris Saint-Germain.

Serieleder Lyon hadde sjansen til å skaffe seg en luke på tabelltopp og så ut til å gripe den da Clinton Njie satte inn 1-0 i første omgang.

Tre poeng ville bety fire poengs luke til Marseille og fem til de to siste års mesterlag fra hovedstaden.

Paris Saint-Germain ville ikke la det skje og presset voldsomt for utligning, anført av sin supersvenske. I det lengste så han ut til å skulle stoppes av hjemmelagets portugisiske målvakt.

To straffer

I det 50. minutt nikket Ibrahimovic hardt og høyt, men Lopes svarte med en kjemperedning.

Noen minutter senere brukte svensken hodet igjen. Denne gang nikket han i bakken, og igjen stoppet Lopes ballen før den krysset mållinjen.

I det 69. minutt fikk Ibrahimovic en kjempesjanse til å utligne da Marco Verratti ble felt, men hans løse straffespark ble reddet av Lopes.

Imidlertid hadde en Lyon-spiller løpt inn i feltet før svensken skjøt, og straffesparket måtte tas om igjen. Da sendte Ibrahimovic ballen i krysset.

Nullen sprakk

Dermed er det fortsatt tett og jevnt i teten. Lyon topper tabellen to poeng foran Marseille og Paris Saint-Germain. Marseille spilte lørdag 1-1 borte mot Rennes.

Tidligere søndag tapte Monaco 0-1 i bortemøtet med Guingamp. Laget misbrukte muligheten til å ta seg forbi Saint-Étienne på fjerdeplass.

Guingamp vant til tross for at vertene måtte spille 70 minutter med ti mann. Dorian Leveque scoret vinnermålet kort tid etter pause. Det var Monacos første baklengsmål siden 29. november. (©NTB)

Les også

  1. Barcelona i ryggen på Real Madrid etter målshow

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Ligue 1
  3. Olympique Lyon
  4. Paris Saint-Germain