Chelseas kaptein tok til tårene: - Det er dette jeg lever for

Det ble et emosjonelt øyeblikk for John Terry da Chelsea sikret Premier League-tittelen.

John Terry kunne slippe jubelen løs etter at gullet var sikret søndag.
  • Kjetil Flygind

Chelsea-Crystal Palace 1–0

— Dette er fantastisk. Vi fortjente å vinne. Alle i Chelsea er fornøyde og glade nå. Nå er jeg veldig stolt og jeg føler meg heldig som får oppleve dette, sier Edem Hazard.

Han har vært Chelseas, og Premier Leagues, beste spiller denne sesongen. Med sine 14 mål og åtte målgivende pasninger har han vært svært viktig i jobben med å bringe Premier League-trofeet tilbake til London, etter fire år i Manchester.

— Dette gullet skal vi nyte. Crystal Palace gjorde det vanskelig for oss, det ble litt nervøst, men vi klarte det, sier en stolt og rørt John Terry.

Bommet og scoret

Det var Eden Hazard som scoret kampens eneste mål da han headet inn sin egen retur etter først å ha misbrukt sjansen fra straffemerket minuttet før pause. Palace-keeper Julian Speroni hadde få problemer med å avverge det noe arrogante forsøket fra den 24 år gamle belgieren. Men returen headet han inn. Mens han løp til fansen for å juble gjorde han tegn som viste at han var lettet over at hans første straffemiss til slutt endte i scoring.

— Jeg husker ikke hva jeg tenkte på. Alt handlet om å få ballen i mål. Jeg vet jeg ikke er så god på hodet, sa Hazard og klødde seg i hodet.

Så rettet han en takk til manager José Mourinho.

— Han har gitt meg tillit og lar meg spille den fotballen jeg kan best. Det har gitt meg selvtillit ute på banen. Jeg er veldig glad for å kunne gi tilbake i form av scoringer og assist. Dette seriegullet fortjener alle spillerne, vi er et lag, fortsatte Hazard, mens lagkompisene jublet rundt ham.

Tre x Mourinho

Supporterne måtte riktignok vente én omgang før de kunne starte festen. Men da dommer Kevin Friend blåste av oppgjøret var det ingen tvil. Tre serierunder før slutt kunne Chelsea feire klubbens fjerde Premier League-tittel. Den tredje ligagullet med «The Special One» ved roret.

Spillerne kastet seg rundt halsen på hverandre. Kaptein John Terry, som har spilt samtlige minutter for de blå denne sesongen, og vant sitt fjerde Premier League-trofé med klubben han har vært i hele sin seniorkarrière (kun avbrutt av et låneopphold i Nottingham Forest i 2000), tok til tårene mens han klemte lagkameratene. Klubbeier Roman Abramovitsj klappet og smilte fra sin plass på VIP-tribunen, José Mourinho feiret behersket, mens det grønne gresset ble mer og mer blått etter all konfettien som ble pumpet ut over stadion på Londons vestkant.

Terry: - Dette jeg lever for

Det ble et emosjonelt øyeblikk for kaptein Terry.

— Det er dette jeg lever for. Jeg har vært maskot her, jeg har vært med på å male stadion, jeg har gjort alt her, sa mannen som nå har vært kaptein for lagets fire Premier League-titler. Den rekorden deler han sammen med tidligere Manchester United-kaptein Roy Keane.

— De gjorde det vanskelig for oss, det ble litt nervøst. Men vi klarte det, fortsatte Terry.

— Bak enhver tittel man vinner ligger det hardt arbeid, derfor er det grunn til å være stolt og glad når man vinner. Å kun tape to kamper hele sesongen, å være ubeseiret på hjemmebane, å være det laget som har sluppet inn færrest mål, det er bare helt fantastisk, sa manager José Mourinho etter kampen.

Han er blitt kritisert for at laget hans spiller kjedelig fotball. Men det er det ingen i Chelsea som bryr seg om nå.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk