Her er Premier League-floppene fra forrige sesong

Tottenham med fire-fem bomkjøp alene.

Roberto Soldado og Erik Lamela.

Marouane Fellaini kan allerede være på vei bort fra Old Trafford etter å ha blitt hentet fra Everton for 280 millioner kroner foran forrige sesong.

Men belgieren er ikke den eneste som floppet i Premier League 2013/14, etter å ha blitt hentet foran sesongen. Langt derifra, hvor skal man starte?

Jo, i Tottenham. For Nord-London-laget hentet inn et halvt lag som floppet.

Der i gården var strategien å erstatte fantastiske Gareth Bale med fire-fem litt mindre fantastiske spillere. Det gikk heller dårlig.

Brukte nesten en milliard på flopper

Roberto Soldado og Erik Lamela floppet så det sang.

Soldado skulle score målene på White Hart Lane. Han scoret noen få. På straffespark, stort sett. Fire av de seks scoringene i Premier League kom på straffespark. Spanjolen trengte 28 kamper på å klare det. Prislappen var ikke beskjedne 260 millioner kroner.

Erik Lamela skulle sette fyr og farge på Premier League, etter å ha blitt hentet fra Roma for samme gedigne prislapp som Soldado. Det ble med ni kamper og ingen scoringer.

Tottenham hadde nok også større forventninger enn det som ble levert av signeringer som Nacer Chadli (kostet 70 millioner kroner), Etienne Capoue (kostet 95 millioner kroner) og Vlad Chiriches (kostet 95 millioner kroner).

Vingen Chadli scoret ett mål på 24 kamper, midtbanespiller Capoue scoret ett mål på 12 kamper og midtstopper Chiriches scoret ett mål på 17 kamper.

Selv om det ikke når opp til Tottenhams floppe-nivå, er det enkelte spillere også i andre klubber som må regnes for å ha vært en flopp i Premier League 2013/14, etter å ha blitt signert foran sesongen.

Manchester Uniteds Marouane Fellaini er nevnt. 16 kamper og ingen mål er rett og slett for svakt når prislappen var 280 millioner kroner.

For mange stjerner

Også Manchester City hentet en dyr spiller som ikke leverte. Det skal sies at Stevan Jovetic hadde skarp konkurranse om en plass på et angrep fullt av stjerner, men 13 kamper og tre mål er en dårlig investering med en prislapp på 220 millioner kroner.

Liverpool gjorde mer riktig enn feil på transfermarkedet forrige sesong, men Iago Aspas har ikke akkurat bidratt i nevneverdig grad på Anfield, selv om spanjolen kostet 80 millioner kroner. Det ble med 14 kamper og ingen mål forrige sesong.

Bomkjøp kostet trolig nedrykk

Ricky van Wolfswinkel var mannen som skulle skyte Norwich til ny Premier League-kontrakt. Nederlenderen kostet 80 millioner kroner, men scoret bare én gang på 25 kamper. Et bomkjøp som trolig kostet Norwich et nedrykk.

Andreas Cornelius.

Også Cardiff rykket ned, mye grunnet feilslåtte signeringer. Spissen Andreas Cornelius ble det verste bomkjøpet. Dansken kostet 80 millioner kroner, men klarte ikke å score en eneste gang på de åtte kampene han fikk, og reiste tilbake til FC København i januarvinduet.Det samme januarvinduet benyttet Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær til å hente ikke mindre enn tre nordmenn. Mats Møller Dæhli gjorde det bra, men både Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget skuffet — selv om de ikke var dyre nok til å kunne regnes som flopper i samme forstand som spillerne omtalt over.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk