Erik Hamrén i Oslo:- Smigrende at mitt navn nevnes

Erik Hamrén er lysten på en trenerjobb igjen. Men vil ikke spekulere på om det blir som norsk landslagssjef.

Erik Hamrén er i Oslo i disse dagene i forbindelse med et trenerseminar.
  • Kjetil Flygind

ULLEVAAL: Hamrén har hatt pause siden i sommer, han har snakket med Høgmo, kjenner norsk fotball og har fortsatt «attityd». Og han vet at det er en ledig stilling på Ullevaal.

— Jeg har ikke snakket med Norges Fotballforbund om den jobben, sier Hamren til Aftenposten.

- Kunne du tenke deg å snakke med NFF om den jobben?

— Det er et hypotetisk spørsmål, jeg kan ikke svare på det. Får jeg spørsmålet av forbundet så får jeg tenke på det da. Men før det bruker jeg ikke noe energi på det.

Les også

FC København garanterer at Solbakken ikke erstatter Høgmo

Trengte en pause

59-åringen ga seg som svensk landslagssjef etter sommerens EM-sluttspill i Frankrike, og er både klubbløs og tilgjengelig med tanke på den ledige jobben som landslagssjef i Norge etter at Per-Mathias Høgmo gikk av tidligere denne uken.

Torsdag holdt Hamrén foredrag på cupfinaleseminaret for landets topptrenere på Ullevaal. Der fortalte Hamrén at lysten på en ny trenerjobb er tilbake.

— Jeg trengte en pause etter EM. Da var jeg sliten. Jeg fikk et antall tilbud da, men takket nei til alle. Hadde jeg fått samme tilbud nå så hadde jeg sikkert takket ja. Forrige gang jeg hadde en pause fra fotballen var i 1998. Den var nødvendig. Det var denne også. Men nå er jeg sugen på en ny jobb igjen, sier svensken.

Hamrén nevnes som en av flere aktuelle kandidater bak det som virker å være et klart førstevalg, Ståle Solbakken.

— Det er smigrende at mitt navn nevnes, så klart, blant så fine kandidater. Men jeg har ingen tro på at det blir meg, sier mannen som også har trent Rosenborg.

Les også

Lagerbäck om Norge-jobben: – Skal svare om jeg blir kontaktet

— Alle vil ha fremgang

Aftenposten spør om det er en fordel å ha kjennskap til norsk fotball for å være landslagssjef i Norge. Hamrén gliser godt, men lar seg ikke lokke utpå.

— Jeg vil ikke spekulere. Men om jeg får spørsmål fra forbundet, så skal dere få vite hva jeg svarer, sier Hamrén.

Han vet hvordan Høgmo har det, han har selv stått i stormen. Han snakket med Norges ekssjef onsdag.

— Det er trist for Per-Mathias sin del, men og for norsk fotball. Alle vil jo ha fremgang. Da er det trist når det ikke blir sånn. Men hvorfor Norge sliter, det vet jeg ikke. Jeg har vært for opptatt med Sverige, sier Hamrén og smiler.

Aftenposten snakket onsdag med en annen kandidat, Lars Lagerbäck.

– Hva vil du si om du skulle bli kontaktet av Norges Fotballforbund?

– Vi får vente med det til om jeg blir kontaktet. Men blir jeg det så skal jeg svare dem og ikke deg, om du forstår hva jeg mener.

Vålerenga-trener Ronny Deila holdt også foredrag på Ullevaal torsdag. Han delte blant annet en del erfaringer fra tiden som manager i Celtic. Han fortalte om press, forventninger, ledelse og hvordan få maksimalt ut av hver enkelt spiller.

Deila vil ha tydelighet

For Deila er det én ting som er viktig når en ny mann skal på plass i den ledige jobben på Ullevaal:

Vålerenga-trener Ronny Deila holder et innlegg på trenerseminaret.

— Det viktigste for meg er å få inn en som har referanser fra det høyeste, europeiske nivået. En leder som er rutinert og en god fotballmann. Han må være klar og tydelig på hvordan ting skal være. Det er ekstremt viktig i en landslagsrolle. - Har vi fått nok ut av spillerne på landslaget?

— Det blir tullete å gi spillerne skylden for alt. På samme måte som det blir helt feil å gi Per-Mathias skylden for alt. Nå gikk vi litt inn i en blindgate, da må treneren noen ganger tre til side og noen må komme inn med nye koster. Men det er ingen tvil om at Per-Mathias fortsatt er en veldig god fotballtrener, og han har helt sikkert lært mye i denne jobben, sier Deila.

Hør siste Aftenpodden Sport. Høgmos avgang, cupfinalen, Carlsens VM-kamp og langrennsåpningen blir diskutert :