Fotball

Se hvem RBK-sjefen traff i Cardiff

Legenden er invitert til supercupfinalen på Lerkendal og sier trolig ja!

I CARDIFF: RBK-sjef Tove Moe Dyrhaug sammen med Michel Platini. Til høyre feirer Gareth Bale og Cristiano Ronaldo Real Madrid-scoring i supercupfinalen. PRIVAT/NTB scanpix

 • Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): I lengre tid har RBK-ledelsen jobbet for å bli arrangør av supercupfinalen i 2016, og i slutten av september kommer den endelige avgjørelsen fra UEFA.

Men det er ingen tvil om at RBK ligger meget godt an til å bli vertskap når de regjerende vinnere av Champions League og Europaligaen skal møtes om to år.

Tirsdag satt nemlig RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug ringside da Real Madrid slo Sevilla i walisiske Cardiff, etter å ha blitt invitert av UEFA.

Der satt hun med blant andre ordfører Rita Ottervik, og sammen fikk de innblikk i hva som kreves for å arrangere en slik kamp – både på stadion og i byen.

— Vi tør ikke si noe sikkert før ting er klart. Men vi har fått gode signaler under dette oppholdet. Det snakkes om Trondheim 2016, sier Dyrhaug til adressa.no

- Sikre på at han kommer

På tribunen traff hun også UEFA-president Michel Platini. Og nå er RBKs daglige leder sterk i troen på at den legenden i fransk fotball også er på Lerkendal om to år.

— Vi er sikre på at han kommer, smiler hun – som ikke rakk å snakke for mye RBK med han før selve kampen i går.

— Nei, vi snakket litt løst og fast om fotball. Han tenker nok mer på andre ting enn RBK om dagen, sier Dyrhaug.

Har god erfaring

Etter Cardiff-oppholdet føler imidlertid både RBK-sjefen og ordføreren seg tryggere på at arrangementet i Trondheim vil gå knirkefritt – altså om Lerkendal får tilslaget.

— Vi har allerede en god del erfaring med større kamper. Forskjellen fra Mesterligaen blir at det nå er to klubbers supportere som kommer på besøk, og ikke en motstander av RBK. Så håper vi at lagene i finalen i 2016 ikke kommer fra samme nasjon, som det ble i år (Real Madrid og Sevilla, begge Spania). Da blir det nok enda større trøkk i byen, sier Dyrhaug.

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik blir supporterfesten før supercupfinalen

 2. FOTBALL

  Nå kan fotballens største stjerner komme til Lerkendal

 3. FOTBALL

  Lerkendal er tildelt Supercup-finalen

 4. FOTBALL

  Her er UEFA-inspektørene på Lerkendal

 5. FOTBALL

  Solskjær: - Derfor er Ronaldo verdens beste spiller

 6. FOTBALL

  50 millioner kan oppleve fotballfesten på Lerkendal