Fotball

Start holdt ut i en time - så raknet det igjen

Sørlendingene laget trøbbel for Rosenborg lenge, men det holdt ikke helt inn denne gang heller.

  • Nicolai Olsen
    Fædrelandsvennen

ROSENBORG – START 2-0 (0-0)

Hjemmelaget vant 2-0 etter scoringer av Christian Gytkjær Erlend Dahl Reitan (29). For Start ble det kamp nummer 39 uten seier i eliteserien.

— En solid laginnsats, og det synes jeg spillerne viser. Vi får noen muligheter på noen overganger. Skal vi slå Rosenborg, så må vi sette de sjansene. Rosenborg har det meste av spillet og de fleste sjansene. De er et bedre lag enn oss, sier Start-trener Steinar Pedersen til Fædrelandsvennen etter kampen.

Rosenborg skapte de største sjansene i den 1. omgangen, men klarte aldri å få ballen i nettet bak Håkon Opdal.

Først var det Christian Gytkjær som ble spilt alene med keeper Opdal, men sistnevnte gjorde en strålende enhåndsredning.

Da kvarteret var passert fikk Start sin eneste sjanse før pause. Dennis Antwi kom seg inn bak RBKs forsvarsrekke, men André Hansen gjorde en god redning.

Etter halvtimen smalt det i metallet to ganger – rett etter hverandre. Matthias Vilhjalmsson fikk muligheten da han rundet Opdal, men klarte ikke å overliste stolpen. Like etter hamret Pål André Helland til fra bortimot 30 meter. Opdal ga tegn om at han hadde kontroll på situasjonen, men igjen smalt det i stolpen bak ham.

Det var det nærmeste Rosenborg kom i første omgang.

  • **Start-børsen:
Les også

«Hvorfor han blir byttet av så tidlig vet bare Steinar Pedersen»

(for abonnenter)**

Holdt i en time – igjen

Flere ganger denne sesongen har Start vært på høyde med motstanderne i en time, og så har baklengsmålene kommet. Forrige helg sprakk det fullstendig etter timen mot Aalesund, da Start slapp inn to mål i det 61. og 62. spilleminutt.

Også mot Rosenborg holdt det i en time.

Chidiebere Nwakali kom på et strålende raid, men i siste liten fikk Holmar Örn Eyjolfsson en strålende takling.

Rosenborg gikk så rett opp i angrep. Pål André Helland knuste Henrik Robstad i den første duellen og headet ballen forbi både Alex De John og Tapio Heikkilä. Matthias Vilhjalmsson spilte fri Magnus Stamnestrø som skjøt, men Opdal gjorde en god redning. Returen satte Christian Gytkjær i mål.

Vi fulgte kampen:

Les også

Chat med oss under Rosenborg-Start

Da gikk lufta ut av Start-ballongen og Rosenborg var nærmere både to og tre. Mike Jensen kom svært nære da han hamret ballen i tverrliggeren, men ballen spratt ned på streken og ut igjen.

Straffe mot slutten

Det andre målet skulle omsider komme da dommeren ga Rosenborg straffe to minutter før slutt, noe Start-stopper Tapio Heikkilä var langt fra enig i. Eliteseriedebutant Erlend Reitan fikk sjansen fra 11-meteren, og hamret ballen i nettet.

Med denne seieren leder Rosenborg serien med 18 poeng og har 25 plussmål mer enn Brann på 2.-plass – med 18 poeng igjen å spille om. Dermed skal det langt mer enn et mirakel til for at Rosenborg ikke vinner serien i år.

Starts rekke med svake resultater fortsetter. Det er nå 39 seriekamper siden Start slo Stabæk 4-1 på Sparebanken Sør Arena 4. juli i fjor.

Les også

Ropene fra tribunen fikk Rosenborg til å endre straffeskytter

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt29179356253160
2Molde29176668392957
3Viking29166758471154
4Rosenborg29138856401647
5Lillestrøm2913794740746
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. IK Start