Tror Eikrem vil bli ofret i Cardiff-ryddesjau

Slik blir nordmennenes Cardiff-fremtid etter Solskjær-avgangen, ifølge fotballekspert Kenneth Fredheim.

  • Nicholas Bergh

Da Ole Gunnar Solskjær ble ansatt som Cardiff-manager i januar, sørget han for en liten norsk invasjon i den walisiske hovedstaden, ved å hente Magnus Wolff Eikrem (24), Mats Møller Dæhli (19) og Jo Inge Berget (24).

På ni måneder har imidlertid mye endret seg. Cardiff har rykket ned, Berget har blitt lånt ut til Celtic, og Solskjær er ferdig i klubben.

Men hva vil Solskjær-exiten bety for Cardiffs nordmenn?

Fotballekspert Kenneth Fredheim, som kommenterer for TV-kanalene MAX og CMore, tror det nå spøker for Cardiff-fremtiden til minst én av nordmennene.

Kenneth Fredheim er en av Norges mest rutinerte fotballkommentatorer.

— Det er vanskelig å se for seg en stor fremtid for Magnus Wolff Eikrem i britisk fotball. Han har fått nesten minimal tillit av Solskjær i Cardiff, og har ikke gjort noe som viser at han har nivået inne. Nå kommer det også en ny manager inn, og da vil nykommeren veldig ofte hente egne spillere. Etter all sannsynlighet vil en spiller som Eikrem havne på opprydningslisten, sier Fredheim.Han ser for seg at Eikrem blir å se i en annen liga snart.

— Jeg tror Eikrem fort tar turen hjem til Norge. Eller til Nederland, der han gjorde det bra (i Heerenveen, journ. anm) og har et navn. Han er en strålende fotballspiller, og Nederland eller Belgia kan være aktuelt for ham. Han har ikke det tempoet som kreves i England, sier Fredheim.

- Dæhli noe helt annet

Ole Gunnar Solskjær rakk å låne ut Jo Inge Berget til Ronny Deilas Celtic før han fikk sparken. Her er Berget i aksjon for Celtic, i en Champions League-kvalifiseringskamp mot Legia Warzawa.

Han mener Mats Møller Dæhli har bedre forutsetninger for å lykkes i Cardiff eller en annen klubb i det engelske ligasystemet.— Mats Møller Dæhli er noe helt annet. Han er interessant for andre klubber, sier Fredheim.

— Dersom det kommer et tilbud i januar, vil nok Cardiff lytte til det. Det er ingen tvil om at Mats vil passe mye bedre i Premier League. Det har med måten han spiller på å gjøre - ikke at han er guds gave til engelsk fotball, sier Fredheim.

- Hvorfor ville han passet bedre inn i Premier League?

— Det er litt mindre fysisk der, og mer fokus på det rent fotballmessige. Jeg ser ikke bort fra at han kan være interessant for klubber fra andre land også, sier Fredheim.

- Tror du Dæhli nå ønsker seg bort?

— Det vil jeg egentlig tro. Men for ham er det ingen grunn til å være utålmodig. Tilbudene vil komme dersom han fortsetter å spille bra. Mats er så bra, og han har skaffet seg et navn i England i løpet av tiden han har vært der. Han vil få spille, sier Fredheim om den 19-årige landslagsspilleren.

Tviler på om Dæhli vil lykkes under Pulis

Tony Pulis trakk seg fra managerjobben i Crystal Palace i sommer, og har blitt nevnt som en mulig kandidat til å ta over Cardiff.

Spekulasjonene om hvem som tar over etter Solskjær på permanent basis har for lengst tatt av. Tidligere Stoke— og Crystal Palace-manager skal være ønsket av en solid andel av Cardiffs supportere, men ifølge BBC skal ikke Pulis være en av kandidatene Cardiff vurderer.Fredheim tror Dæhlis dager i Cardiff vil være talte dersom Pulis kommer inn.

— Tony Pulis er langpasningfotballens mor og far og høye beskytter. Så hvis han kommer inn vil jeg lure på hvor Mats passer inn. Skulle det bli Pulis, ville jeg rådet Mats til å komme seg bort ved første anledning, sier Fredheim

- Dæhli og Eikrem vil få spilletid

Mens Cardiff leter etter en permanent erstatter for Solskjær vil Danny Gabbidon og Scott Young dele manageransvaret. Det ble bekreftet på en pressekonferanse fredag.

Gabbidon ble hentet til klubben som spillende førstelagstrener tidligere denne måneden, mens Young har jobbet som akademitrener i klubben.

På pressekonferansen gjorde Gabbidon det klart at Dæhli og Eikrem har en fremtid i klubben, hvert fall så lenge han og Young sitter ved roret.

Les også

Dæhli hyller Solskjær: «Uten deg...»

— Vi trenger alle sammen. Vi har virkelig gode spillere, og de (norske, journ. anm.) er blant dem. Å velge et lag mot Derby er vanskelig, for vi har mange gode spillere. Men vi vil at de skal være involvert, de vil spille. Eikrem snakket til meg om hvor mye han ønsker å spille. De vil spille en stor rolle, sa Gabbidon.- Dersom vi skal spille med Mats, må vi spille på en viss måte. Cardiffs filosofi har alltid vært å spille fin fotball, la Gabbidon til.

Jo Inge Berget er på sin side på lån i Celtic. Berget vil etter planen returnere til Cardiff i januar.