Fotball

Strindheim rystet Molde

Tapte etter overtidsscoring i cupen.

Strindheim rystet Molde, men det holdt bare nesten til ekstraomganger.
  • Christian Skare Stendal

STRINDHEIM-MOLDE 0-1

MYRA (adressa.no): Det var lagt opp til lekestue da serieleder Molde gjestet Strindheim i andre runde i cupen.

Men det ble ikke helt som ventet.

Strindheim så ut som eliteserielaget, mens Molde – som lekte med Rosenborg så sent som søndag – fremsto som et kameratlag langt unna standarden man forventer av en serieleder.

Likevel var det Molde som kunne gå av med seieren etter scoring av Daniel Chima Chukwu på overtid.

Men det var langt fra fortjent.

Enveiskjøring

Allerede etter to minutter dunket Sondre Stokke ballen i tverrligger etter et frispark fra hjørnet av sekstenmeteren, og Strindheim var på offensiven.

Bortelaget skapte null og niks, mens Strindheim – som har startet tredjedivisjonssesongen med tre strake seire – var i det riktig angrepslystne hjørnet.

Etter en drøy halvtime var Strindheim farlig frempå igjen. Fredrik Lund inviterte Sondre Stokke til veggspill, og sistnevnte var ikke vond å be. Lund kom alene med Molde-keeper Horvath, men fikk ikke avsluttet godt nok til å overliste eliteserielagets sisteskanse.

Like etter var det venstreback Christ Yvan Oulahi som fikk avslutte relativt upresset. Skuddet hadde finfin retning, men ble blokkert i siste liten av en Molde-stopper.

Fem minutter før pause var det Stokkes tur til å avslutte igjen. Keeper Horvath var imidlertid med på notene, og fanget det gode skuddet fra goalgetteren.

Heldige Molde

Molde var i det hele tatt heldige som kunne gå til pause uten baklengsmål på Myra.

I åpningsminuttene etter hvilen så bortelaget ut som de hadde fått en solid mengde kjeft av trener Tor Ole Skullerud i garderoben, men snart var de tilbake til gamle synder. Strindheim, derimot, hadde lagt fra seg all respekt – og opptrådte slett ikke som et tredjedivisjonslag som skulle forsvare seg til en mulig straffesparkkonkurranse.

Hele tiden med en svært engasjert og gestikulerende Strindheim-trener John Pelu på sidelinjen.

Det varte og rakk, og Strindheim styrte kampen. Med drøyt fem minutter igjen på klokken dro Jeffter Osafo seg fri i feltet. Men idet han skulle sende Strindheim i ledelsen maktet han ikke å stokke beina ordentlig – og dermed var det fortsatt 0-0. Molde var på noen små visitter fremover, men skapte ikke en eneste stor sjanse.

Ikke før laget fikk en corner på overtid. Daniel Chima Chukwu fikk gå opp upresset, og headet ballen i noten fra kloss hold. Til 1-0 for Molde.

Av og til er fotball blodig urettferdig. Det må ha kjentes slik for Strindheim onsdag kveld.

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Molde FK
  3. Strindheim IL