Nevstad: - Det blir som en ny epoke

André Nevstad håper Hødd kan kjempe i toppen når nye Høddvoll står klar.

4.000 TILSKUERE: Både kultursjef Leif Ringstad og daglig leder og sportssjef André Nevstad mener de har fått mye igjen for pengene når nye Høddvoll står klar til rundt 50 millioner kroner. Tilskuerkapasiteten blir på litt over 4.000.

Allerede i fjor høst begynte Hødd-spillerne å trene på den nye stadion. Selv om det fortsatt mangler en del ting før nye Høddvoll er klar for åpning, så ser det veldig bra ut. Hvis alt går etter planen, så blir Hødds første kamp her mot Brattvåg fredag 20. februar.

– Det blir som en ny epoke for oss å få på plass en ny stadion. Opplevelsene med opp– og nedturer ligger igjen på gamle Høddvoll. Nå handler det om å skape nye opplevelser og oppturer. Det er stort å få være med på dette for både spillere, ledere og frivillige. En ny stadion skaper et stort engasjement og ekstra stor stolthet, sier daglig leder og sportssjef André Nevstad.

4.000 tilskuere

Nye Høddvoll vil ha en prislapp på rundt 50 millioner kroner. I utgangspunktet skulle kapasiteten være på 3.825 tilskuere, men det endelige tallet blir på 4006. Stadion holder sjølsagt eliteseriestandard om man skulle ta et steg opp, som klubben ønsker å gjøre. Og sjølsagt kan det spilles europacupfotball her.

– Jeg synes vi har fått veldig mye ut av pengene. Hvis vi klarer å få en god start på sesongen, så kommer det til å bety ekstra mye. Vi har spennende hjemmekamper mot Fredrikstad og Brann. Med en så fin stadion, så handler det om å prestere på banen og skape entusiasme.

Det er Ulstein kommune som skal stå som eiere av anlegget, som Hødd leier av dem igjen for et millionbeløp. Planen har vært at klubben skal få sponsorer til å dekke mesteparten av leiebeløpet de fem første årene for å få forutsigbarhet.

Les også

Nå er La Manga-programmet klart - slik spilles kampene

Imponerende anlegg

Når nye Høddvoll står klar, har klubben et imponerende anlegg med to kunstgressbaner, ei gressbane og en innendørshall med kunstgress.

– Det at vi har hatt et godt og kompakt anlegg, er kanskje litt av nøkkelen til å ha vært en toppklubb så lenge. Vi har vært flinke på anleggssiden og tatt vare på det vi har hatt. Anleggsutviklingen har satt standarden for de daglige aktivitetene på Høddvoll, mener Hødds daglige leder og sportssjef.

Tidligere denne uka var Sunnmørsposten på omvisning på nye Høddvoll sammen med Nevstad og kultursjef Leif Ringstad i Ulstein kommune. Det er liten tvil om at Hødd får et praktanlegg.

– Vi er veldig stolt over det anlegget vi har fått til med innendørshallen og fotballstadion bygd sammen. Nå gleder vi oss veldig til det blir ferdigstilt, sier Ringstad.

Tre VIP-losjer

Hødd har blant annet hentet inspirasjon hvordan Sogndal har bygd Fosshaugane Campus.

– Vi har gjort litt av det samme som de har når det gjelder VIP-opplegget. I ukedagene blir disse rommene brukt som klasserom, så gjør vi noen endringer slik at de fremstår som et flott VIP-område. Vi har tre VIP-losjer og to av disse er allerede solgt for denne sesongen, sier Nevstad.

Tre av sidene på stadion har sitte – og ståtribuner, mens den siste siden der Høddvollhuset er, kun har et høyt ballfangernett. I tillegg kommer det en storskjerm i ene hjørnet.

VIP-FASILITETER: Hødd skal bruke klasserom til VIP-lokaler på kamp-dager. Klubben har allerede leid ut to av tre VIP-losjer for den kommende sesongen.

– Hvis det i framtiden skulle bli behov for mer plass, så har vi mulighet til å bygge en tribune til der.Hødd håper en ny stadion skal bidra til at sesongkortsalget øker.

– I fjor solgte vi beste 1100, som var ny rekord. Før jul hadde vi solgt 1200, så jeg vil si det ikke er så verst om vi ender opp på mellom 1500–2000 sesongkort.

Generalprøve mot AaFK

– Og nå skal dere kjempe i toppen i den første sesongen på ny stadion?

– Det er sjølsagt drømmen at vi skal kjempe i toppen og øke entusiasmen.

Hødd vil bruke treningskampen mot AaFK fredag 20. mars som en generalprøve når det gjelder arrangementsbiten for å se om de er klare til seriestarten i 1. divisjon.