Fotball

Slik vil Høgmo lære av Barcelona

Landslagets trening lagt opp etter inspirasjon fra det spanske storlaget.

Per-Mathias Høgmo, som her forklarer Per Ciljan Skjelbred hvordan han vil ha det, henter inspirasjon fra Barcelona.
  • Øystein Vik

— Vi skal ha en øvelse jeg kaller Barcelona-øvelsen, sier Per-Mathias Høgmo.

Landslagssjefen hentet inspirasjon fra Catalonia da han skulle legge opp Norges siste trening før avreise til Slovenia onsdag.

Barcelonas er preget av blant annet ballbesittelse, mange tversoverpasninger og lange angrep, og var langt i fra forrige landslagssjef Egil Olsens rollemodell , men Høgmo henter inspirasjon fra klubben som har vært ledende de siste årene.

Gjenvinning

Det er spesielt den hissige måten Barcelona jobber på for å gjenvinne ballen på motstanders banehalvdel Høgmo vil lære av.

- I Barcelona-øvelsen setter vi fokus på å være aggressive i forsvarsspillet, men øvelsen gir oss også en effekt når det gjelder ballbesittelse , sier Høgmo.

Kampen mot Slovenia fredag må vinnes om Norge skal ha et håp om å nå VM neste år. Høgmo sier Barcelona-øvelsen også spiller en rolle for hvordan Norge skal vinne i Maribor.

— Det handler om hvordan vi skal vinne ballen og hvordan vi kan diktere kampen med å presse høyt i perioder.

Midtstopper Vegard Forren liker øvelsen.

— Det handler om å legge press på ballfører. Det er en bra øvelse for hvordan vi skal fremstå mot Slovenia, sier Forren.

- Tenker ikke konsekvenser

Høgmo vet at mye skal til om Norge skal nå VM, og at Norge må slå Slovenia fredag og Island tirsdag skal det være realistisk. Han vil ikke spekulere i hva som skal til for å komme dit.

— Jeg tenker aldri konsekvenser. Det er jeg blitt ganske katolsk på. Det jeg kan gjøre noe med nå, er å være best mulig forberedt til neste kamp, sier Høgmo.

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball