Fotball

Parr og Carlsen starter for AaFK

<p>Etter flere uker på sidelinjen har Jonathan Parr og Fredrik Carlsen blitt kvitt strekkskadene sine og er klar til innsats mot formsterke Vålerenga, som mangler sin kaptein Kristoffer Hæstad.</p>

parr_carlsen
  • Sveinung Nedregotten

Det er nok spesielt store forventninger til landslagsback Parr, som spiller sin første kamp etter fotballferien. Med Parr og Carlsen på plass er AaFK kraftig forsterket i forhold til laget som tapte for Start i forrige serierunde.

Moro mot Enga

Fredrik Carlsen er utleid fra Vålerenga, men har ingen problemer med å spille mot klubben hvor han er oppfostret:

— Jeg har spilt mot Vålerenga et par ganger før, og det er bare moro. Jeg skal spille som jeg bruker og ta tre poeng for Aalesund, sier Carlsen en drøy time før dagens kamp.

Serietoer Vålerenga stiller med tilnærmet skadefritt mannskap, men mangler lagkaptein Kristoffer ”Doffen” Hæstad som må sone på grunn av tre gule kort. Inn kommer Luton Shelton, som tar plass på vingen mens Bojan Zajic tar Hæstads plass sentralt

Lagoppstillingene i dagens kamp er:

AaFK (4-3-3): Anders Lindegaard – Enar Jaager, Ville Jalasto, Daniel Arnefjord, Jonathan Parr – Peter Orry Larsen, Johan Arneng, Fredrik Carlsen – Alexander Mathisen, Tor Hogne Aarøy, Demar Phillips

Benken: Grytebust, Fredriksen, Tollås Nation , Mathisen, Fløtre, F. Ulvestad, DP Ulvestad, Herrera

Vålerenga (4-3-3): Lars Hirschfeld – Freddy dos Santos, Andre Muri, Stefan Strandberg, Andreas Nordvik – Bojan Zajic, Harmeet Singh, Mohammed Fellah – Morten Berre, Mohammed Abdellaoue, Luton Shelton

Benken: Larsen, Strand, Sæternes, Abdellaoue, Nouri

Dommer er Dag Vidar Hafsås.

Offensiv Rekdal

AaFKs trener Kjetil Rekdal lover et helt annet AaFK-lag enn det som tapte 0-3 for VIF i vår.

— Vi var fryktelig svekket i den kampen og måtte spille deretter. I dag skal vi gå rett i strupen på dem og klinke til. Vi skal satse på eget spill og er avhengig av godt pasningsspill for å henge med. For vi møter et godt lag, men som også har svakheter, spesielt når de ikke har ballen. Det skal vi prøve å utnytte, sier Kjetil Rekdal en drøy time før dagens kamp.

Andresen går for fart

— Vi har vesentlig større fart i laget eenn AaFK, spesielt offensivt. Det håper vi å utnytte. Ellers ønsker vi å presse høyp på AaFKs banehalvdel slik at vi hiolde Aarøy unna målboksen, sier Martin Andresen om Vålerengas kampplan.

— Hva betyr det at Doffen er ute?

— Vi mister kapteinen vår og den fremste ballvinneren i laget. Kanskje det gjør noe med balansen i laget, men vi får inn Zajic sentralt, og han er mer målfarlig, sier Andresen.

Skiri ute

At Carlsen og Parr er tilbake for AaFK gjør godt for en litt tynn tropp. Amund Skiri, som ble seriemester for Vålerenga i 2005, er fortsatt skadet. Magnus Sylling Olsen må stå over kampen på grunn av tre gule kort.

Samme skjebne lider altså Vålerengas kaptein Kristoffer ”Doffen” Hæstad.

Moa og Enga i storform

Mens Tor Hogne Aarøy ikke har scoret på nøyaktig to måneder (siste scoring 24. mai, totalt 7 scoringer), har Vålerengas superspiss Mohammed Abdellaoue virkelig funnet scoringsformen. Moa har scoret seks mål på de fire siste kampene og står nå med totalt 12 scoringer i eliteserien, noe som gjør han til suveren toppscorer.

I takt med Moas scoringer har også Vålerenga virkelig funnet formen. Laget fra Oslo øst har vunnet de fire siste kampene, og kanskje enda mer imponerende: I disse kampene har Vålerenga scoret hele 14 mål. Dette har gjort at Vålerenga er det mestscorende laget i eliteserien, og laget er på sølvplass, kun tre poeng bak Rosenborg. AaFK er i mer variabel form og har en seier, en uavgjort og to tap på sine fire siste kamper. I disse kampene har laget kun scoret 2 mål. Men sunnmøringene holder likevel en imponerende femteplass på tabellen.

Jevnt i Ålesund

Statistikken mellom disse to er jevn i Ålesund, 2-1-2 på fem møter i eliteserien. I tilsvarende møte i fjor vant hjemmelaget Aafk med 3-2 den 5. juli. Alexander Mathisen (4’ og 40’ ), Johan Arneng (23’) scoret for Aafk. André Muri (32’) og Mohammed Fellah (90’) nettet for VIF. I det omvendte møtet i vår så vant Vålerenga 3-0 den 16. mai. Alle målene i andre omgang, Morten Berre (67’), Mohammed Abdellaoue (75’) og Freddy Dos Santos (90’) kom på scoringslista.

Nære relasjoner

AaFK har mange spillere med en fortid i Vålerenga. Både Amund Skiri, Johan Arneng, Alexander Mathisen og Fredrik Carlsen (utleid fra VIF) har spilt for klubben. Trener Kjetil Rekdal trente Oslolaget til gull i 2005, og er nok sikret evig heltestatus hos Klanen.

Det er strålende vær og flotte spilleforhold i Ålesund i dag. Xx grader og skyfri himmel gjør at kunstgressbanen er vannet kraftig før kampen. 1100 tilreisende VIF-supportere vil lage en flott ramme rundt kampen.

Så gjenstår det bare å se om Vålerenga kan ta sin femte strake eliteserie-seier, eller om Aarøy og AaFK får hull på byllen etter noen målfattige kamper.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien