Klopp etter 5–1 mot City: – Vi klarte det umulige

Liverpool gikk videre til semifinale i Champions League.

  • NTB

Manchester City 1–2 Liverpool (sammenlagt 1–5)

Liverpool kom under mot Manchester City, men snudde kampen i annen omgang med to mål og avanserte til semifinale i mesterligaen med 5–1 sammenlagt.

– 5–1 over City over to kamper er egentlig umulig å få til, men vi klarte det umulige, sier Jürgen Klopp i et intervju vist på Viasat etter kampen.

– Det var ikke i nærheten av å være en perfekt opptreden, men det viktigste var at det var bra nok, sa Liverpool-manageren etter kampen.

– Vi måtte kjempe hardt i kveld, men det har jeg ingen problemer med. Over to kamper var vi det beste laget og det var fortjent at vi gikk videre, la han til.

Det ble en dramatisk returkamp i kvartfinalen.

Manchester City-manager Pep Guardiola ble sendt på tribunen etter ville protester mot dommeren i pausen.

Guardiola var rasende etter at en Leroy Sané-scoring ble feilaktig annullert for offside like før hvilen. Reprisene viste nemlig at ballen kom fra Liverpool-spiller James Milner.

Guardiola pekte på mange dommerfeil

Etter kampen fikk City-manageren spørsmål om hva som hadde skjedd i pausen.

– Jeg sa til dommeren at det var mål og at det var Milner som sendte ballen til Sane, sa Guardiola.

Han fikk også spørsmål om hva den feilaktige annulleringen hadde å si.

– Når lagene er så jevne får det veldig mye å si. Det er forskjellen på 1–0 og 2–0 til pause, sa Guardiola.

Han nevnte også at Liverpools første mål på Anfield skulle vært annullert, at City fikk et feilaktig mål annullert på Anfield og at City skulle hatt et straffespark der.

– Men først og fremst vil jeg gi en stor gratulasjon til Liverpool. De er et fantastisk lag og en fantastisk manager. Forhåpentligvis kan de forsvare engelsk fotball. De fortjener å gå til finalen, sa spanjolen.

Liverpool kom under mot Manchester City, men snudde kampen i annen omgang med to mål og avanserte til semifinale i mesterligaen med 5–1 sammenlagt.

Salah ble kampklar – Aguero på benken

Det var før kampen lenge uvisst om Liverpools storscorer Mohamed Salah skulle bli klar til kampen etter strekken han fikk i forrige uke på Anfield.

Egypteren med 38 fulltreffere for de helrøde denne sesongen fikk klarsignal, og eneste endring blant Jürgen Klopps utvalgte var Georginio Wijnaldum, som erstattet den suspenderte kapteinen Jordan Henderson.

Liverpool hadde 3–0 å gå på, og det var ventet at laget ville få det tøft med å ta seg til sin første semifinale i mesterligaen på ti år.

City-manager Pep Guardiola lot dessuten sin toppscorer Sergio Agüero starte på benken i en ellers svært så offensiv midtbaneoppstilling. Agüero ble satt inn først etter 66 minutter.

Vertene måtte unnvære sin rutinerte kaptein Vincent Kompany, og Ilkay Gündogan ble benket. Det ga plass for Raheem Sterling og Bernardo Silva.

Les også

Roma sendte Barcelona ut av Champions League etter utrolig opphenting

Rask scoring

Det var gått bare to minutter da Sterling stormet frem og fant Gabriel Jesus alene med Liverpool-målvakt Loris Karius. Han feilet ikke, og med den tidlige scoringen tok kampen virkelig fyr.

Hjemmelaget satte Liverpool under et voldsomt press. Like før sidebytte hadde Bernardo Silva en avslutning i stangen, og kort etter hadde Leroy Sané en ball inne, men linjedommeren mente han var i offside ettersom Karius var langt ute i feltet. Det var bare det at ballen tydelig kom fra Liverpool-kaptein James Milner og inn i feltet igjen, og målet burde vært godkjent.

På den andre siden hadde Liverpool sin eneste skikkelige målsjanse på mot slutten av omgangen ved Alex Oxlade-Chamberlain.

Les også

En «Walt Disney-plan» skal gjøre Manchester City størst i verden: – Trolig fotballens mest umoralske eiere

Liverpools Mohamed Salah scoret 1-1-målet og gjorde det umulig for Manchester City å avansere til semifinale i mesterligaen.

Salah avgjorde

City fortsatte presset etter sidebytte, men 11 minutter ut i omgangen dukket ingen andre enn Mohamed Salah opp inne i City-feltet etter at Sadio Mané hadde tråklet seg igjennom City-forsvaret. Med Liverpools bortemål måtte nå vertene nå score fire ganger på Karius for å sikre avansement.

Det ble i drøyeste laget selv for Pep Guardiolas seiersvante mannskap. Resten av kampen gikk dessuten Manchester City-spillerne mer og mer tomme for krefter slik at Klopps menn fikk det enkelt med å kontrollere inn.

Snaue kvarteret før slutt hadde også Liverpool marginene på sin side da hardtarbeidende Roberto Firmino satte 2–1 via stolpen og inn.

(NTB/Aftenposten)