Fotball

Zlatan: – Neste steg blir å erstatte Eiffeltårnet med denne

Her blir Zlatan Ibrahimovic (33) foreviget som voksdukke i Paris.

Her poserer Zlatan Ibrahimovic ved siden av voksdukken av ham selv i museet Grévin i Paris.
  • Fredrik Saltbones

Den svenske fotballstjernen har tatt Frankrike med storm. Å «zlatanere» (å dominere eller «eie» noen) har for lengst blitt en del av den franske ordboken.

Nå har Zlatan Ibrahimovic gjort enda et innrykk i den franske historien. Søndag ble nemlig en voksdukke av 33-åringen presentert i voksmuseet Grévin i Paris, Frankrikes svar på Madame Tussaud.

Og Zlatan poserte velvillig for fotografene ved vokskopien av ham selv.

IKONISK: Eiffeltårnet er kanskje det mest berømte landemerke i Frankrike.

– Jeg er kjempeglad over å være blant mange dyktige idrettspersonligheter, men også store skuespillere, politikere… Å få en dukke på dette museet er fantastisk, det gjør meg stolt. Alle får ikke den æren, det betyr at man har gjort noe bra, sier Zlatan, ifølge Aftonbladet.

– Erstatte Eiffeltårnet med dukken

– Hva blir neste steg for deg her i Frankrike?

– Det blir kanskje å bytte ut Eiffeltåret og sette dukken min der i stedet. Haha. Er det for mye å be om? sier PSG-stjernen.

Men det har ikke bare vært fryd og gammen for Ibrahimovic den siste tiden. PSG-stjernen har flere ganger havnet i rampelyset med negativt fortegn, blant annet etter at han har kranglet med journalister etter kamp.

Franske og spanske aviser har i lengre tid spekulert om det interne stridigheter i Paris Saint-Germain-laget, og det har bare økt i takt med PSGs litt skuffende sesong.

Hovedstadslaget ligger på en foreløpig tredjeplass i Ligue 1, riktignok kun to poeng bak serieleder Lyon.

Les mer om

  1. Fransk fotball
  2. Zlatan Ibrahimovic