Fotball

Benitez ferdig i Napoli – blir trolig Ødegaards nye sjef

Alt ligger til rette for at Rafael Benitez erstatter Carlo Ancelotti i Real Madrid.

SPANIA NESTE? Rafael Benitez bekreftet i dag at han gir seg i Napoli. Dermed ligger alt til rette for at han overtar manageransvaret i Real Madrid.
  • Fredrik Saltbones

På en pressekonferanse torsdag ettermiddag kunngjorde Rafael Benitez at han gir seg etter to år i den italienske klubben Napoli.

Han ville ikke svare på spekulasjonene om han skal ta over Real, men sa han sluttet i den italienske klubben av familiære årsaker.

DEBUTERTE: Martin Ødegaard fikk sine første spilleminutter på førstelaget til Real Madrid i siste serierunde, mot Getafe. Nå får han trolig Rafael Benitez som ny sjef. Spørsmålet er om det er gode eller dårlige nyheter.

Benitez er nemlig storfavoritt til å ta over Real Madrid etter at den spanske giganten sparket italienske Ancelotti tidligere denne uken.Da Aftenposten var i Madrid i forbindelse med Ødegaards førstelagsdebut i helgen, var flertallet av de spanske journalistene sikre på at klubbens neste manager blir Benitez.

Spansk journalist: — Han blir Real-sjef

– Alt tyder på at han setter seg på første fly til Madrid etter søndagens kamp, sier Alberto Piñero, som er følger Real Madrid for Goal.com, til Aftenposten.

– Han blir garantert Real Madrid neste manager. Det er jeg helt sikker på, sier Goal.com-journalisten.

Han tror ikke Benitez' inntreden i den spanske hovedstadsklubben er spesielt godt nytt for Martin Ødegaard.

– Det er selvfølgelig litt vanskelig å si. Men Benitez er en streng manager som er glad i orden og struktur. Så det er litt vanskelig å se for seg at en ung og talentfull spiller som Ødegaard skal passe inn i systemet hans, mener Piñero.

Alberto Piñero, Madrid-korrespondent for nettstedet goal.com. Her på Santiago Bernabéu.

Søndag leder han Napoli for siste gang i skjebnekampen mot Lazio. Vinner Napoli den kampen, får de mesterligaplass neste sesong.Napoli er nummer fire, tre poeng bak Lazio før siste serierunde, men vil passere hovedstadsklubben på innbyrdes oppgjør med seier.

Spanjolen har tidligere ledet Valencia, Liverpool og Inter, men startet trenerkarrieren i Real Madrids B-lag på 90-tallet.

( 100% Sport /NTB)

Les også

  1. Real Madrid-presidenten ga blaffen i Ronaldos ønske: - Dette er farlig spill

  2. Spansk avis: Kun to spillere var bedre enn Ødegaard

  3. Ødegaard fikk klem av Ronaldo da han endelig fikk debuten

  4. Nå får Ødegaard reise verden rundt med stjernegalleriet

Les mer om

  1. Internasjonal fotball