Fotball

Berg Hestad vil bli med videre på Europa-eventyret

— Det ville vært rart å gi seg før vi blir slått ut, sier 40-åringen.

KLAR FOR SLUTTSPILL: Daniel Berg Hestad vil gjerne være med hvis Molde skal spille 16-delsfinale i Europa League i februar. Kapteinens nåværende kontrakt med Molde Fotballklubb går ut 31. desember.
 • Trond Hustad
  Rbnett

MOLDE: — Ja, jeg har lyst til å være med så lenge vi spiller i Europa. Det ville vært rart å gi seg før vi blir slått ut, sier kapteinen til Romsdals Budstikke.

Han legger til at det selvfølgelig blir opp til klubben å be ham være med videre.

— Jeg har bare kontrakt ut dette året, så i tilfelle må jo noen be meg om å forlenge avtalen. Da blir vi helt sikkert enige om det, sier 40-åringen og smiler.

— Nå har vi muligheten til å oppleve noe historisk i Molde Fotballklubb. En 16-delsfinale er definitivt noe spesielt, det har jeg aldri vært med på før, sier han.

Les også

 1. Hoseth følte seg skviset ut av Molde

 2. Jarstein og Skjelbred vant den norske duellen mot Nyland

 3. Mourinho nektet å snakke med pressen etter nytt mareritt

Vil legge opp

Berg Hestad har lagt opp og ombestemt seg noen ganger de siste årene. Nå har han ettertrykkelig slått fast at dette blir hans siste sesong i eliteserien. Han mener Ole Gunnar Solskjærs retur til Aker stadion ikke vil påvirke det valget.

— Nei, jeg tror egentlig ikke det. Som jeg har sagt noen ganger før synes jeg det er veldig greit å slutte mens jeg føler at jeg bidrar. Jeg er frisk og spiller kamper, jeg vil ikke sitte skadet på benken og bli tvunget til å legge opp.

- Betyr det noe hvis Solskjær tar deg med inn på kontoret og ber deg om å ta en sesong til?

— Alt betyr noe, det er jo klart. Men jeg vil ikke gi treneren en følelse av at han bør tilby meg kontrakt, jeg er ikke interessert i å legge noe slags press på klubben. Ingen skal gi meg et tilbud bare fordi jeg er den jeg er, sier kapteinen ærlig.

- Bedre før

Etter to måneder på innbytterbenken i sommer har Berg Hestad blomstret under Erling Moes ledelse. Nå er han nok en gang en viktig brikke i laget, ikke minst defensivt.

— Det er artig for tida. Det varmer selvfølgelig når folk sier at jeg må ta en sesong til. Men innerst inne vet jeg at jeg ikke er like god som før. Jeg presterer ikke hundre prosent. Den som påstår noe annet, tar feil.

- Hvorfor lykkes du spesielt godt i europeiske kamper?

— I det systemet vi spiller i Europa har jeg en rolle som passer meg veldig bra. I 4-5-1 får jeg ligge på midtbanen og gjøre det jeg skal. Det er lettere for meg å skjule svakhetene mine da enn når vi spiller 4-4-2, sier han.

Ekstra gnist

Den rutinerte kapteinen leverte nok en strålende kamp mot Celtic torsdag. Han sprudlet under kampen, etter kampen og på treninga i går.

— Det er utrolig artig å være med på sånne opplevelser som dette. Jeg har spilt 470 eliteseriekamper. Da gir det en ekstra gnist å spille i Europa League.

- Hva tenker du om mulighetene for avansement?

— Det er små marginer her. Vi kan tape tre kamper på rad, og vi kan hamle opp med alle en gang til. Det blir to tøffe bortekamper som blir helt annerledes enn å møte Celtic og Ajax hjemme. Men spesielt mot Fenerbahce hjemme har vi en stor sjanse. Dessuten tror jeg vi går videre med to uavgjorte, sier Berg Hestad.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt28178354233159
2Molde28175665362956
3Viking2815675546951
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg28128853391444
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Molde FK
 3. Daniel Berg Hestad