Fotball

Sæternes: - Bryne er favoritt mot oss

Sandnes Ulf-treneren slipper ikke Niels Vorthoren til lørdag.

Selv om det er divisjonsforskjell, prøver Bengt Sæternes å fyre Bryne litt opp med å utpeke jærlaget som favoritt foran lørdagens duell. Foto: Pål Christensen

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen

Etter at Bryne banket storebror Viking, ypper de igjen til kamp når de møter Sandnes Ulf lørdag.

På Bryne har det vært en god treningsuke etter at de feide Viking av banen med 3-0 i Randaberg Arena forrige lørdag. Trener Ole Hjelmhaug understreker at de på ingen måte har tatt av. Han vet at laget gikk ubeseiret gjennom kampene i oppkjøringen også i fjor, motstanden var litt lettere da.

Les også

Nederlender har signert for Sandnes Ulf

– Det er alltid kjekt å få bekreftelser i kamp, men vi er jordnære og stilte heller oss selv spørsmålet om hvorfor vi var gode. Intensitet, lojalitet og nok løping er svaret. Det handler enkelt og greit om å gjøre oppgavene våre, påpeker Hjelmhaug som brukte en time torsdag til å gjennomgå og analysere kampen mot Viking sammen med spillerne.

– Tror du kampen mot Sandnes Ulf blir den tøffeste så langt?

– Jeg tror Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes skal bruke oppgjøret til å øve og bli kjent med alle de nye spillerne. Vi bruker ikke tid på hvem vi møter, vi bare peiser på, svarer Hjelmhaug.

Troppen komplett

Bryne må unnvære Eirik Rosland som har vært syk, Mads Bøgild er litt usikker med en vond ankel. Den tidligere Sandnes Ulf-spilleren, Vegard Skjørestad (spilte for Nybergsund-Trysil i fjor), har trent med Bryne denne uken. Han starter på høyrebacken mot Sandnes Ulf og blir vurdert som en mulig erstatter for langtidsskadde Rune Pedersen Bore.

Les også

Brynes trener ble overrasket over Viking

Hos de lyseblå i Sandnes står nykommeren fra Start, Niels Vorthoren (27), over lørdagens kamp. Han er ikke helt i kampform og får sin debut borte mot Jerv neste fredag.

Onyekachi Ugwuadu (20) fra Sarpsborg 08 kommer innpå etter hvert når Kent Håvard Eriksen eller Erixon Danso tas av i 2. omgang.

Sandnes Ulf har bare spilt én treningskamp, da slo de EIK 3-0 etter scoringer av Ari Mohr Jonsson, Kent Håvard Eriksen og Axel Kryger. Totalt har Sæternes mistet 10 spillere fra i fjor, men hentet ni nye foran årets sesong.

Les også

Sandnes Ulfs unge viste klasse mot EIK

Troppen teller i dag 19 spillere, klubbleder Tom Rune Espedal sier til Aftenbladet at de er ferdige med innkjøpene, pengene er brukt opp. Ledige plasser i troppen skal fylles med egne juniorer.

Flyttet til Nærbø

Sandnes Ulf fikk også med seg at opprykksrivalen og storebror Viking tapte 0-3 for Bryne i sin første treningskamp. Bengt Sæternes har bare sett høydepunktene fra oppgjøret.

– Jeg anser Bryne som favoritter mot oss etter det de presterte mot Viking, sier han.

– Hva skal dere bruke kampen til?

– Vi har mange nye spillere, derfor har vi så langt jobbet mest med det defensive. Framover i banen får de friere tøyler, svarer Sæternes som også må unnvære Daniel Edvardsen (vondt kne) og Vidar Nisja (kyssesyken).

Kampen skulle egentlig blitt spilt på Bogafjell, men er flyttet til Nærbø lørdag 1400.

Les mer om

 1. Sandnes Ulf
 2. Bryne

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  DIREKTE: Følg lokaloppgjøret Sandnes Ulf - Bryne og chat med vår reporter

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne bruker «Viking-trikset» mot Sandnes Ulf

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Vorthoren klar når Sandnes Ulf møter Jerv på Eigerøy

 4. FOTBALL
  Publisert:

  «Sandnes Ulf må gi Eriksen en makker»

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Sandnes Ulfs storscorer kan få jokerrolle mot Kongsvinger

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne må slåss mot et cupsultent Sandnes Ulf