Fotball

Straffebom kostet Haugesund seieren i Bærum

Haugesund-debutant Simon Diedhiou trengte kun ett minutt på å redde 1-1 i seriepremieren mot Stabæk. Like etter bommet Eirik Mæland på et straffespark Diedhiou hadde veldig lyst til å ta.

svp://11707?view=sa

STABÆK — HAUGESUND 1-1

Haugesund så ut til å kunne klare en mesterlig snuoperasjon i en åpningskamp som virkelig tok fyr de siste fem minuttene. Kristoffer Haraldseid ble lagt i bakken, og dermed fikk Eirik Mæland muligheten.

Men midtbanespillerens avslutning var ikke god nok, og Stabæk-keeper Mande Sayouba fikk slått unna.

Haugesunds nye spiss Simon Diedhiou scoret like etter å ha blitt byttet inn og sikret ett poeng for de hvitkledde. Terje Pedersen, NTB scanpix

Debutant og målscorer Simon Diedhiou hadde vist at han hadde veldig lyst til å ta straffen. Haugesunds to førstevalg, Gytkjær og Daniel Bamberg, var begge byttet ut.– Det var avtalt at Christian skulle ta straffene våre. Men da Mæland fikk beskjed om å ta straffesparket, ville det blitt feil av meg å ta en «Balotelli-variant», sa Diedhiou til NTB.

– I ettertid skulle jeg gjerne sett at han stjal straffen og hamret den i mål, smilte Haugesund-trener Jostein Grindhaug.

Han var mellomfornøyd med kampen.

– Det var veldig godt for oss å få den utligningen. Det er stor forskjell for oss mellom å komme herfra med tap eller med ett poeng.

Fortjent utligning

Seks minutter før straffesituasjonen hadde innbytter Diedhiou utlignet for Haugesund etter kun ett minutt på banen. På en retur var han nådeløs og hamret ballen i nettet.

Les også

«Badou»: - Det blir som å spille mot småbrødrene våre

Utligningen var fortjent. Men det så lenge ut til å ende i tre hjemmepoeng.

Sist sesong scoret Franck Boli og Fredrik Brustad 23 av 44 mål for Stabæk. I vinter har duoen forlatt klubben. Dermed hviler mye av ansvaret for å score mål på skuldrene til nyankomne Adama Diomande.

Adama Diomande imponerte for Stabæk. Terje Pedersen, NTB scanpix

Det tok spissen bare 15 minutter å score i debuten. Den tidligere Strømsgodset-spilleren, hentet hjem fra hviterussisk fotball, headet et godt innlegg fra Luc Kassi over Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen og i mål.

I stolpen for Stabæk

Også høyrekant Ernest Asante debuterte for Stabæk. Den meget hurtige kantspilleren brukte farten sin like før pause, da han serverte inn til Diomande foran mål. Dessverre for Stabæk var pasningen litt for lang, og Kristiansen fikk avverget via stolpen.

Haugesund brukte tid på å komme i gang, men hadde en enorm mulighet etter en halvtime, da Kristoffer Haraldseids skudd gikk i tverrliggeren og ned på streken.

Etter pause var kampen lenge forsiktig, før det tok fyr mot slutten. Men seiersmålet kom aldri, og dermed endte det 1-1. (©NTB)

 1. Les også

  Kalde pølser og varme brus

 2. Les også

  Supertalent i Danmark, superhelt i Mjøndalen

 3. Les også

  For ingen banker MFK

svp://11707?view=sa

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball
 3. FK Haugesund

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Tromsø skuffet i comebacket

 2. FOTBALL

  Sandefjord banket Bodø/Glimt i comebacket

 3. FOTBALL

  - Det føles tungt og urettferdig

 4. FOTBALL

  Helland gir Åge Aleksandersen æren for noe han aldri har gjort før

 5. FOTBALL

  RBK-legen: - Med all sannsynlighet ryker sesongen

 6. FOTBALL

  Nilsen mener seiersmålet aldri skulle vært godkjent