Nilsen: – Blir ikke hovedtrener i TIL igjen

Steinar Nilsen vil gjerne jobbe med fotball, men ikke som hovedtrener i TIL.

svp://14029?view=htg

ALFHEIM: Nilsen fikk sparken som hovedtrener i TIL for drøyt to uker siden. I etterkant oppsto det en konflikt mellom klubben og Nilsen for måten oppsigelsen ble håndtert på. I verste fall kunne saken havnet i en arbeidsrettsak.

Les også

Les mer om konflikten her!

VAR I KONFLIKT: Her er Steinar Nilsen på vei ut av forhandlingsmøtet med TIL sist fredag.

Fredag møttes Nilsens advokat Torgeir Knutsen, TIL-styreleder Helge Kræmer og TIL-nestleder og advokat Stig Bjørklund til forhandlinger.Nå er man altså kommet til enighet.

– Jeg skal ikke legge skjul på at de siste ukene har vært tøffe. Jeg ønsker ”Gutan” lykke til og krysser fingrene for at de beholder eliteserieplassen, sier Steinar Nilsen.

Konfidensiell

Tidligere har iTromsø skrevet at Nilsen har krav på lønn ut kontraktstiden, altså ut 2016. Det betyr over 1 million kroner i etterlønn til den sparkede treneren. Hva slags avtale man nå har kommet frem til ønsker ikke partene ikke å gi noen opplysninger om.

– Tromsø Idrettslag setter pris på det engasjement og den arbeidsinnsats Steinar Nilsen har lagt ned, og det hjertet han har for klubben. Tromsø Idrettslag vil beklage at det i den etterfølgende kommunikasjonen utad ble sådd tvil om Steinar Nilsens egenskaper som trener og leder, og at dette ble koplet opp mot klubbens grunnverdier, sier Per Aronsen, styreleder i TIL Holding AS.

– Jeg er fornøyd med at Aronsen og Tromsø IL har beklaget med den ordlyden som ligger i det og ønsker ikke å kommentere ytterligere enn det, sier Nilsen.

Steinar Nilsen, til venstre, sammen med Per Aronsen, styreleder i TIL Holding AS,

Mistet trenergledenNilsen forteller at han har mistet gleden av å være hovedtrener i TIL.

– Og jeg ser ikke for meg at jeg blir hovedtrener i Tromsø Idrettslag igjen, det gjør jeg ikke, sier Nilsen.

– Jeg ser for meg en rolle i fotballen igjen, men ikke som øverste resultatansvarlig, legger han til.

Aronsen fastholder at det var et enstemmig styre som valgte å sparke Nilsen, på bakgrunn av sportslige resultater og mistillit i spillergruppa. Treneren fikk ikke anledning til å justere kursen, fordi det var ”for sent”.

Først var det imidlertid TIL Holding som sparket Nilsen, men treneren var formelt ansatt i Tromsø Idrettslag. Dette medførte at treneren fikk sparken på nytt — noen dager senere.

– Akkurat de tingene har vi pratet om inne på et lukket rom. De ordene som falt der, skal være der. Jeg har vært tydelig på hva jeg synes om prosessen, og det synes jeg ikke har sin plass i media, sier Nilsen.

Aronsen sa noen dager etter sparkingen for to uker siden at Nilsen hadde en ”lederstil som er uforenelig med det vi i TIL kan stå for”. Dette har han altså nå beklaget.

– Det var skadelig der og da, men ikke nå lenger på bakgrunn av det Per Aronsen nå har meldt, sier Nilsen i dag.

– Tøft for familien

Nilsen beskriver de siste ukene som tøffe.

– Det har vært tøft for meg, men kanskje først og fremt mye tøffere for familien. Jeg klarer å løfte meg og se fremover også, og har fått enormt mye støtte fra folk i næringslivet og andre som har vært på telefonen eller sendt sms. Det setter jeg veldig stor pris på, og jeg vil rette en stor takk til alle som bryr seg og gir støtteerklæringer. Det har vært rørende til tider, sier Nilsen, som forteller at han de neste dagene skal tilbringes på hytta.

– Jeg skal ta med meg offroad-sykkelen og sykle litt i fjellet og få tilbake strukturen i hverdagen. Deretter vil jeg ta fatt på nye spennende oppgaver og skape resultater.

Snarlig treneravgjørelse

Aronsen bekrefter at en ny hovedtrener i TIL vil være på plass i løpet av kort tid:

– Den avgjørelsen tas av klubbstyret, og det blir tatt en beslutning veldig raskt nå, sier TIL Holding-lederen.

Og det blir trolig Bård Flovik – i alle fall ut sesongen.

Nilsen fikk spørsmål om fremtiden innen fotballen. Da svarte han humoristisk:

– Jeg har lagt opp som spiller, og jeg skal ikke gjøre som Martin Andresen.

– Akkurat nå planlegger jeg ikke så mye. Jeg har fått noen tilbud på fotballsiden som jeg har takket høflig nei til, sier Nilsen.

Og begrunner:

– Det sier seg selv når vi står her nå. Jeg liker alltid å ta en ting av gangen. Det var viktig å få landet dette her og at den klubben jeg er mest glad i kan gå videre. Og ikke minst meg selv.

svp://14029?view=htg

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk