Fotball

Hareide & Co slo brutalt tilbake med utrolig omgang: - Helt magisk!

Malmö kan møte Celtic i Champions League-playoff etter ellevill snuoperasjon.

ENGASJERT: Åge Hareide som vanlig engasjert på sidelinjen. Foto: Digitalsport

 • Fredrik Saltbones
  Fredrik Saltbones

Malmö — Salzburg 3-0 (3-2 sammenlagt)

– Det var fantastisk av guttene. De viste et j***** hjerte og det var helt fantastisk. Det er helt magisk, sier Åge Hareide, ifølge Expressen.

Den norske Malmö-treneren tok fullstendig av og spurtet ut på banen for å feire sammen med spillerne etter 3-0-seieren på Swedbank Stadion.

SCORING: Her jubler Markus Rosenberg for scoring i kampens 14. spilleminutt mot Red Bull Salzburg. Foto: Digitalsport

– Drømmereprise. En herlig laginnsats, og vi gjorde det vi pratet om på forhånd. Publikum tente oss. Hva skal jeg si? Ingenting er umulig, sier Markus Rosenborg som scoret ett av målene.Malmö-spillerne fulgte opp trener Åge Hareides tordentale i forkant av kveldens returmøte i Champions League-kvalifiseringen.

Den første kampen mot Red Bull Salzburg endte med 0-2-tap på bortebane, og før returen mente Hareide at den svenske pressen hadde gitt opp håpet om Champions League-spill.

— Spørsmålet er: Hva gjør dere, hva tenker dere? Har dere håp? Vi har håp. Spørsmålet er om dere har håp. Dere kan selge det budskapet! sa Hareide blant annet i entre minutter lang tordentale til den svenske pressen tirsdag.

Scoret tre mål på 35 minutter

Og jaggu var det grunn til å tro på Malmö FF. I en ellevill omgang sørget Nikola Djurdjic, Markus Rosenberg og Vladimir Rodic for at Malmö ledet hele 3-0 før pause.

UTVIST: Enoch Kofi Adu fortviler etter sitt andre gule kort. Foto: Digitalsport

To av målene kom allerede etter henholdsvis syv og 14 minutter, før Rodic la på til 3-0 like før pause.Reaksjonene på sosiale medier har ikke latt vente på seg. Blant annet har Åge Hareides sønn, Bendik Hareide, funnet veien frem til tasturet (eventuelt mobilen).

– Jaadaaaa!!!! Dette er heelt sykt!!! Vi vet vi kan 3-0 Malmö!! Helt spinnvilt!! skriver han på Twitter.

Malmö-spiller så rødt

Den andre omgangen ble preget av et massivt Salzburg-press, etter at Enoch Kofi Adu fikk sitt andre gule kort og dermed rødt, etter kun 20 spilte minutter.

Johan Wiland i Malmö-målet ble satt på prøve flere ganger, men til tross for enorm mye ballinnhav hos gjestene og flere gode sjanser, så holdt hjemmelaget unna.

Dermed er Malmö ett steg unna Champions League og samtidig sikret Europa League-spill uavhengig av hvordan det går i playoff.

PS! Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö, mens Magnus Wolff Eikrem ble sittende benken. Valon Berisha spilte samfulle 90 minutter for Salzburg.

Disse kan de møte

Fredag trekkes playoff-kampene som vil avgjøre hvilke lag som kan se fram til mesterligaspill og mange titalls millioner i påfyll til klubbkassa. Utfallet kan bli en duell mellom Malmö og Celtic.

Det er rankingkoeffisientene til de ulike landene som avgjør seedingen foran fredagens trekning. Det betyr at følgende lag kan komme opp av hatten som Malmös motstander: Basel (Sveits), Celtic (Skottland), APOEL (Kypros), BATE Borisov (Hviterussland) og Dinamo Zagreb (Kroatia).

For noen år siden ble mesterligakvalifiseringen delt inn i to ulike løp – ett for ligamestere og ett for høyt plasserte lag fra de store ligaene. Derfor kan ikke Malmö møte verken Manchester United, Lazio, Valencia, Bayer Leverkusen, Sjakhtar Donetsk eller Monaco i playoff-kampene.

 1. Les også

  Skuffet Skullerud: - Tar av meg hatten for moralen

 2. Les også

  Celtic videre: - Jeg er utrolig stolt av laget

 3. Les også

  Molde-kollapsen vekker oppsikt i sosiale medier: - Som Brasil mot Tyskland!

 4. Les også

  Henger opp nett foran bortesupporterne på Aker Stadion

 5. Les også

  Returoppgjøret i Molde blir vist på norsk TV

 6. Les også

  Moström: - Det gjør meg ekstra giret å være kaptein

Les mer om

 1. Champions League
 2. Malmö FF
 3. FC Red Bull Salzburg