Fotball

- Jeg ble veldig spent da jeg fikk beskjeden

Fredrik Midtsjø føler seg ikke helt komfortabel på venstrebacken.

Fredrik Midtsjø fikk prøve seg som forsvarsspiller torsdag kveld.
  • Petter Rasmus

SAINT-ETIENNE (Adressa.no): Johan Lædre Bjørdal slet med lyske— og hofteproblemener og dermed måtte trener Kåre Ingebrigtsen gjøre endringer på laget mot St. Etienne.

Det førte blant annet til at indreløper Fredrik Midtsjø måtte ned på venstreback, en posisjon han har svært lite erfaring med.

— Jeg må si jeg ble spent, veldig spent da jeg fikk beskjeden på treningen kvelden før. Jeg har ikke vært så veldig ofte på backen, også venstre i tillegg... Det er vanskelig med posisjoneringen og vite når man skal støte, men jeg følte at det gikk noenlunde greit, sier Midtsjø til adressa.no.

Les også

Se høydepunktene fra RBKs nestenbragd mot St. Etienne

Ikke noe å tape

Midtsjø var opprinnelig satt opp som venstreback i hjemmekampen mot Steaua i august også, men da tok Jonas Svensson grep og lot han spille på høyresiden. Mot St. Etienne ønsket de ikke å ødelegge rytmen til de tre på høyresiden og dermed var det ikke noe alternativ å la Svensson bytte side.

Rosenborg fikk en marerittstart i 2-2-kampen, da Nolan Roux snek seg bak ryggen til Midtsjø og slo et bra innlegg til Robert Beric, som scoret før det var spilt fire minutter.

— Det første målet var vrient. Det er vanskelig å se de som kommer bak seg og vanskelig å gjøre noe med. Det var litt tungt der og da, men jeg sa til meg selv at det ikke var noe å tape, sier han.

Les også

Eyjolfsson føler skyld etter straffen: - Det er tøft for meg

Trodde alltid på seier

Planen om å stå i mot presset de første 20 minuttene hadde ikke lyktes, men Rosenborg ristet av seg sjokket raskt og utlignet ved Tobias Mikkelsen tolv minutter senere.

— Vi visste på forhånd at vi kunne være like gode, også scoret de på den første sjansen. Men vi skjønte at vi kom til å få muligheter og det var ingen som var langt nede etter førstescoringen og trodde det kom til å bli stygt. Jeg hadde i hvert fall tro på seier hele tiden, selv om jeg spilte venstreback, sier trønderen.

Les også

Ingebrigtsen: - Beviste at vi har noe her å gjøre

For Tottenham-supporter Midtsjø var det også spesielt å spille mot Benoit Assou-Ekotto, som var i Tottenham i ni år. Selv om det ikke ble noen autografjakt etter kampen, er han fan nok til å synes at det var kult å spille mot en tidligere Spurs-helt.

— Han spilte på motsatt side, så det ble dessverre ingen dueller melliom oss. Jeg ser at det er noe spesielt med ham, sier Midtsjø.

Les mer om

  1. Europa League
  2. AS Saint-Etienne
  3. Rosenborg BK