Sæternes om cupen: - Bryne får være favoritt

Bryne får en ny sjanse til å slå en lokalrival høyere plassert i divisjonssystemet når Sandnes Ulf kommer til Jæren kommende onsdag.

Siste gangen Bryne og Sandnes Ulf møttes i obligatorisk kamp på Bryne, i 2016, vant Bryne 1–0, men rykket ned etter sesongen. Her Jørgen Olsen Øveraas i lyseblått mot Bjørnar Pettersen Holmvik, nå i henholdsvis EIK og Vidar.
  • Egil Ø. Nærland

Uten at det overrasket noen, ble naboene satt opp mot hverandre i 3. runde, mens EIK samme dag får besøk av Start i Egersund.

– Får håpe at folk er inspirerte av seieren mot Viking og kommer tilbake mot Sandnes Ulf, sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug til Aftenbladet.

Han våger ikke si noe om mulighetene, bare at Bryne i første omgang retter søkelyset mot lørdagens seriekamp i Stavanger mot Vidar.

– Vi stiller bra og er i ferd med å få laget på rett kjøl, sier en forsiktig Bryne-trener.

Sandnes-sjefen Bengt Sæternes visste ikke noe om trekning før Aftenbladet overbrakte nyheten.

– Bra, da slipper vi å reise, og så blir det et nytt lokaloppgjør, det gleder vi oss til, lyder hans umiddelbare reaksjon.

– Bryne slo ut Viking, så hva tenker du om kampen?

– Brynespillerne mente jo at de var favoritter der, så da får de være favoritter mot oss også. Det er bare bra, smiler Sæternes.

I likhet med kollega Hjelmhaug i Bryne er han i første omgang opptatt av seriekampen mot Sogndal kommende søndag.

– Nå må vi konsentrere alt om kampen i Sogndal, så får vi tenke på Bryne etter det. De får en dag mer hvile enn oss, men det er sånn vi bare må ta med. Det blir helt sikkert en åpen cupkamp, tenker Bengt Sæternes.