Fotball

Knudtzon ødela Berres jubelkveld

Morten Berres scoret søndag sitt 100. mål i eliteserien – men 39-åringens jubelkveld ble ødelagt av en tidligere Lyn-spiller.

Morten Berre scoret igjen. Foto: DIGITALSPORT

  • Lars Heltne

Lillestrøm (Aftenposten.no): Med henholdsvis fem og seks eliteseriekamper uten tap, risikerte både Lillestrøm og Vålerenga at en respektabel poengrekke kunne bli ødelagt av deres argeste rival. Et Lillestrøm-lag uten hjemmetap siden 16. mai trakk til slutt det lengste strået.

Laget danset jenka lenge etter kampen, og til og med maskoten tok en seiersrunde i intervjusonen på Åråsen. Men blidest av alle var kanskje matchvinner, og tidligere Lyn-spiller, Erling Knutdzon.

— Hjemmestatitsikken vår begynner å bli bra. Nå må vi bare bli bedre på bortebane, smiler Knudtzon.

Han var for sliten til å bli med på dansen etter kampen. Og han får heller blitt med på å pynte på bortestatistikken mot Sogndal neste runde. 25-åringen må nemlig sone karantene på grunn av gule kort.

— Det er leit, men jeg fikk i alle fall avgjort kampen i kveld. Som tidligere Lyn-spiller vet jeg at det ikke finnes noe bedre følelse enn å slå Vålerenga, sier matchvinneren.

Berre med tresifret

En annen med karanteneproblemer, var Vålerengas toppscorer Vidar Örn Kjartansson. I hans fravær var superveteran Morten Berre flyttet inn som midtspiss for bortelaget fra start. 39-åringen har vært involvert i like mange kamper som Kjartansson, men scoret 18 færre mål.En ny nettkjenning fra de blåkleddes nummer 11 ville dog være Berres 100. mål i den øverste divisjonen, og kunne være nok til å hjelpe Vålerenga forbi Rosenborg på tabellen, ettersom trønderne reiste poengløse hjem fra Bergen samme kveld.

Lenge så det lovende ut: Umiddelbart etter sidebyttet på Åråsen, pirket Berre ballen over målstreken fra kort hold etter en heading fra Alexander Mathiesen. Erling Knudtzons avslutning på et bra LSK-angrep et kvarter før slutt, førte til at gjestene likevel måtte reise poengløse hjem til hovedstaden.

Berre tok med seg en pizza på vei ut av garderoben, men var ikke i nevneverdig festhumør.

— Jeg hadde satt pris på om scoringen nummer 100 ville hatt betydning, men jeg tenker ikke på det nå, sier Berre.

Han forlot Åråsen med et «gratulerer» fra den 14 år yngre matchvinneren.

Vakkert fra Vaagan Moen

Det var derimot Petter Vaagan Moen som hadde grunn til å juble først. 30-åringen fortsatt der han slapp i forrige hjemmekamp for «kanarifuglene», da han avgjorde syvmålsthrilleren mot Brann på overtid. Innen 20 minutter var spilt mot Vålerenga, hamret Vaagan Moen Lillestrøm i ledelsen etter flott forarbeid av Moryké Fofana og Bjørn Helge Riise.

I motsatt ende slet en løpsvillig Morten Berre og en formsterk Ghayas Zahid med å uroe hjemmelaget. Avslutninger fra Simon Larsen og Max Bjørsvik var det eneste Vålerenga skapte av farligheter i løpet av de første 45 minuttene.

Knudtzons femte

Berre scoring etter hvilen satte dog fart i bortelaget, der både Berre, Zahid og Sivert Heltne Nilsen hadde muligheter til å skyte Vålerenga i ledelsen tidlig i andre omgang. Likevel var det Erling Knudtzon som stod for de fleste avslutningene – og endte altså opp med å bli den store helten med sin femte scoring for sesongen.

På sin tredje store sjanse for kvelden, og etter et flott angrep der både Fofana og Vaagan Moen var involvert, bredsidet 25-åringen utakbart inn seiersmålet bak Michael Langer etter 74 minutter. Seieren tok de gule opp på syvende plass på tabellen før møtet med Sogndal i neste runde. Og med tre poeng mot erkerivalen, ser LSK-trener Magnus Haglund all mulig grunn til å sove godt.

— Vi begynner å bli svært samkjørte etter disse årene vi har hatt sammen, noe vi viser i dag. Uten en seier tror jeg en medalje ville vært vanskelig. Nå har vi fortsatt en mulighet, sier Haglund.

Les også

  1. Rekdal: - Vi ga fra oss seieren

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Rosenborg21106154
3Vålerenga21104134
4Molde21105324
5Viking210136-33
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien