Fotball

Røa-profil tvunget til å legge opp

Skadeproblemer har tvunget June Tårnes (23) til å legge skoene på hylla.

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

TROMSØ: Den talentfulle fotballspilleren fra Tromsø, som e siste sesongen har spilt for Røa i Toppserien, har kommet til den tunge beslutningen om at fotballkarrieren er over.

– Det beinbruddet jeg fikk under J19-EM i 2009, da jeg knakk foten, har plaget meg så mye i ettertid. Problemene har bare økt og økt med årene og jeg merker at belastningen har vært så stort at jeg er nødt til å gi meg nå, sier June Tårnes til iTromsø.

– Mange plager

En smell hun fikk i fjor sommer, forverret problemene, og 23-åringen har slitt med å trene noe særlig fotball.

– Det er en veldig tung beslutning å ta, men tidvis har jeg slitt med å gå i trapper og jeg har pratet med mange lager og kommet til erkjennelsen av at det jeg hadde mest lyst til i livet, og satse og nå langt på fotballen, går bare ikke lengre, sier Tårnes.

Nå har hun flyttet hjem til Tromsø, der hun skal søke jobb og fullføre mastergraden i økonomi og administrasjon.

– Jeg elsker å trene og vil finne andre måter å holde meg i form på. Jeg har vært tre og et halvt år borte nå, så tiden har også vært riktig for å komme hjem, nå som jeg ikke kan spille fotball lengre. Det var jo derfor jeg var i Oslo, sier hun.

Seriegull og cupfinaler

TIl tross for sine ung alder, rakk Tårnes og oppleve mye på fotballbanen.

– De to cupfinalene med Røa i 2011 og 2012, var utrolig store opplevelser, selv om vi tapte mot Stabæk begge gangene. Seriegullet med Røa, må jeg også trekke fram.

I 2004 overrasket Tårnes og det unge Slettaelva-laget med å komme til finalen i Norway Cup, men også den gang ble det tap (mot Linderud/Grei).

– Det er vanskelig å skulle rangere noe over det andre, men det var også en stor opplevelse, da ingen hadde noen som helst forventninger til oss og vi gjorde det såpass bra.

Spesielt med J19-landslaget, markerte også Tårnes seg som spiller og kaptein.

– Jeg spilte to EM med J19. I det første EM i 2008 da jeg var 17 år, tok vi gull. Det sammen laget kvalifiserte seg også til U20-VM i Chile, som også var en stor opplevelse, sier Tårnes.

– Jeg har opplevd utrolig mye gjennom fotballen og fått venner over hele landet. Jeg fikk opplevd mye til tross for at jeg kun er et par og tyve år, sier June Tårnes.

At hun noen gang kommer til å snøre på seg fotballskoene igjen, vil hun ikke helt avvise.

– Nå skal jeg ha en lang pause, men det kan hende jeg en gang spiller fotball igjen på lavere nivå, bare for gøy, men noen toppfotballsatsing er ikke lenger mulig. Nå handler det om å se fremover og få tid til andre ting, som jeg ikke har kunnet gjøre like mye av tidligere på grunn av fotballen, sier June Tårnes.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Røa IL