Fotball

Keepertabbe hjalp Chelsea

Chelsea slet med å komme til skikkelige målsjanser mot Schalke. En tabbe måtte til før Londo-laget kom igang

TABBE: Timo Hildebrandt (ryggen imot) fortviler mens Samuel Eto'o juble for scoring etter at keeperens klarering gikk via Eto'o og i mål.
  • Torgrim Gotland Bakke
MÅL: Lionel Messi setter inn 1-0 på staffe bak Milan-keeper Christian Abbiati.
MÅL: Steauas Federico Piovaccari vinner duellen med stopper Fabian Schaer, får ballen forbi Basel-keeper Yann Sommer og sender Steaua Bucuresti i ledelsen.
MÅLSCORER: Ajax-spiller Lasse Schone jubler for scoring mot Celtic.

For i London var det gjestene fra Tyskland som startet best. Schalke yppet seg flere ganger og Julian Draxler var nære scoring etter fem minutter, men skuddet snek seg utenfor. Etterhvert kom Chelsea mer og mer inn i kampen, og etter 20 minutter var de nære 1-0. André Schürrle prøvde seg fra et frispark, men en god Timo Hildebrand reddet mål for gjestene.

Tabbe-Timo

Men ti minutter senere var Hildebrand mer uheldig. Keeperen holdt lenge på ballen før en klarering og lot Samiel Eto'o komme nære nok til å forstyrre keeperen. Klareringen gikk rett på Eto'o og i mål, og sørget for ledelse for Cheslea.

Etter pause kommer igjen Draxler til en god mulighet, men Cech vartet opp med en praktredning. Og kun minutter etter Cech har holdt nullen for hjemmelaget, sikrer Samuel Eto'o ledelsen. Kameruneren blie spilt igjennom av Willian. Alene med Hildebrand var spissen iskald og satte sikkert inn 2-0. Etter scoringen dabbet tempoet noe av, og det skjedde lite de neste minuttene. En snau halvtime gikk det før hjemmelaget igjen kunne juble for scoring. Innbytterne Frank Lampard og Demba Ba kombinerte fint før Demba Ba banket inn 3-0 på hel volley.

Straffet Milan

Barcelona åpnet best mot Milan hjemme på Camp Nou. De spanske mesterne holdt italienerne unna de store sjansene, og skapte farligheter selv. Nærmest var Alexis Sanchez. Etter 21 minutter slo Adriano inn på bakerste stolpe. Der fikk Sanchez en tå på innlegget, men ballen gikk utenfor.

Men ti minutter senere kom scoringen. Neymar ble felt i straffefeltet av backen Abate, og Lionel Messi satte sikkert inn 1-0 for vertene. Og ikke lenge etter ble ledelsen doblet. Etter et frispark fra Xavi, kommer flere Barca-spillere seg fri i feltet. En av dem er Sergio Busquets som header inn 2-0, men respisen viste at Busquets burde vært avvinket for offside.

Milan skapte, så godt som, ingenting de første 45, men når de først skapte noe så fikk de god hjelp av hjemmelaget. Kaka dro seg nedover på venstrekanten og slo inn i feltet. Gerard Pique forsøkte å få ballen vekk, men tuppet ballen forbi sin egen keeper istedet. Dermed sto det 2-1 til pause.

Messi-dobbel

Etter pause kom begge lagtil gode sjanser, men ingen har fant veien til nettmaskene. For italienerne var Kaka nære på etter 64 minutter. Etter godt forarbeid av innbytter Mario Balotelli, fikk Kaka ballen på fem meter, men styrte ballen utenfor.

Men også i andre omgang var det hjemmelaget som dominerte. Iniesta, Neymar og Sanchez kom alle til gode sjanser, men en meget god Abbiati i Milan-buret holdt avstanden på ett mål.

Men med syv minutter igjen av ordinær tid måtte Abbiatti gi tapt igjen. Messi spilte vegg med Fabregas, og alene med keeper løftet han ballen sikkert opp i nettaket og punkterte kampen med 3-1. SLIK GIKK RESTEN AV KAMPENE I CHAMPIONS LEAGUE:

Borussia Dortmund — Arsenal 0-1

Napoli - Marseille 3-2

FC Basel - Steaua Bucuresti 0-1

Atletico Madrid - Austria Wien 4-0

Ajax - Celtic 1-0

Zenit St. Petersburg - Porto 1-1

Les mer om

  1. Champions League