Fotball

Fotball-England er rystet, men Leicesters supporterleder støtter sparkingen

– Som mangeårig klubbleder vet jeg litt om treneravskjeder.

Ingen trodde på Leicester-gull. Og det var neppe mange som forutså torsdagens sparking heller. Foto: Andrew Couldridge / Reuters

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Det sier Per Arne Hansen, leder av Leicesters supporterklubb i Skandinavia. Hansen er også daglig leder i Notodden fotballklubb, noe han har vært siden 2005.

– Jeg har selv vært med på å avsette en del trenere. Derfor vet jeg hvor vanskelig dette er, og at det ofte er en del årsaker som ligger til grunn for sparkingen. Derfor stiller jeg meg bak klubbens avgjørelse, sier Hansen til Bergens Tidende.

Les også

I januar ble han kåret til verdens beste trener. Nå har han fått sparken

En hel fotballverden rister på hodet etter at Leicester sparket Claudio Ranieri, kun ni måneder etter at italieneren ledet klubben til et mildt sagt sensasjonelt seriegull i Premier League.

– Jeg hadde veldig sans for Ranieri, så dette er veldig synd, sier Hansen.

Ikke scoret i 2017

– Men her stoler jeg på at klubben har gjort et grundig arbeid, og at det er godt begrunnet. Det er mye som skjer på innsiden av en klubb som folk flest ikke vet om, sier Hansen.

Leicester har falt som en stein denne sesongen. Etter 25 serierunder er laget så vidt over nedrykksstreken. Leicester har faktisk ikke scoret et eneste ligamål i 2017.

I januar ble Claudio Ranieri kåret til årets trener for 2016 av FIFA. Nå er han arbeidsledig. Foto: Ennio Leanza / AP

Les også

Ranieri blir i Leicester til 2020

– Ankepunktet mot Ranieri er jo prestasjonene i Premier League denne sesongen. Så sies det jo at han har mistet garderoben, sier Hansen.

Leicester fikk seg en opptur i Champions League-kampen mot Sevilla onsdag. 1-2-tap gir et godt utgangspunkt før returkampen i England.

– Jeg trodde kanskje at den kampen ville føre til at Ranieri ville få en ny sjanse mot Liverpool mandag. Det å komme tilbake og klare 1-2 etter å ha blitt rundspilt så lenge, var en prestasjon i seg selv. Så fikk Ranieri sparken dagen etter, sier supporterlederen.

Håper på Mancini

Stjerner som Jamie Vardy og Riyad Mahrez har vært langt under pari denne sesongen.

– Det er kun keeper Kasper Schmeichel som har holdt nivået fra forrige sesong. Hvis spillerne var så misfornøyde med Ranieri, så er det nå på tide at de våkner og viser at det virkelig var Ranieri som var problemet, sier Hansen.

Les også

«Jeg har holdt med Leicester i snart 50 år, og aldri tenkt tanken på seriegull»

I engelsk presse ryktes det nå hvem som skal ta over. Roberto Mancini er et av navnene som blir nevnt.

– Mancini hadde vært spennende, han har jo til og med spilt noen kamper for Leicester. Uansett hvem det blir, så er det gambling å bytte manager. Hull og Swansea gjorde det med suksess, mens det gikk verre med Crystal Palace, sier Hansen.

Selv om situasjonen er snudd på hodet fra forrige sesong, tar supporterlederen det med ro.

– Seriegullet var en «once in a lifetime». Det som skjer nå er normalen for Leicester, sier Hansen.

Støtte fra Mourinho

Keeperhelten Peter Shilton spilte over 300 kamper for Leicester. Heller ikke han vil kritisere trenersparkingen.

– Alle har ventet på at laget skulle komme i gang, men Claudio Ranieri har ikke lyktes med å få ut det beste av dem. Nedrykk vil være en katastrofe for Leicester, og jeg tenker at styret har fattet en modig avgjørelse. Meningene er delte, men klubben er på vei mot nedrykk. Dersom Leicester nå beholder plassen i Premier League, har de gjort den rette beslutningen, uttaler Shilton til Radio Four.

En som imidlertid rister på hodet er Jose Mourinho. Den nåværende Manchester United-manageren ledet Chelsea til ligagull i 2014/15-sesongen, men fikk fyken etter en elendig start på neste sesong.

Jose Mourinho vet alt om hvordan det er å være helt den ene dagen, for så å være uønsker noen måneder senere. Foto: Phil Noble / Reuters

– Seriemester i England og utnevnt til årets trener av FIFA. Nå har han fått sparken. Slik er fotballen i dag. Fortsett med å smile, Claudio. Ingen kan ta fra deg det du har gjort, skriver Mourinho på sin Instagram-konto.

CHAMPION OF ENGLAND and FIFA MANAGER of THE YEAR⚽️.sacked. Thats the new football claudio.keep smiling AMICO😀.nobody can delete the history you wrote.👏👏👏👏

Leicester-ekspert Rob Tanner i lokalavisen Leicester Mercury tror at klubbens eier grep inn da han innså hvor elendig stemning det var mellom spillerne og Ranieri.

– Det er enklere å sparke én person enn et helt lag, skriver Tanner.

PS: Craig Shakespeare og Mike Stowell leder laget inntil ny manager er på plass. Neste kamp er hjemme mot Liverpool mandag.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38275683325186
2Manchester United382111673442974
3Liverpool38209968422669
4Chelsea381910958362267
5Leicester City382061268501866
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Claudio Ranieri
 2. Leicester City FC
 3. Premier League
 4. Jamie Vardy