Fotball

Fyllingsdalen sendte Nest-Sotra ut av cupen

Tor-Mattis Kåven avgjorde mot sin gamle klubb i det 117. minutt.

Christoffer Hafsås blir gratulert av lagkameratene etter å ha holdt nervene i sjakk, og utlignet på straffe like før slutt.
  • Kim Bøyum

Nest-Sotra – Fyllingsdalen 1-2 etter ekstraomganger

ÅGOTNES (bt.no): Etter nesten to timer spill på regntunge Ågotnes satte Fyllingsdalens Tor-Mattis Kåven inn 2-1 mot Nest-Sotra, og sendte 2.-divisjonslaget videre i cupen.

— Det var seigt og tungt, flere kjente nok krampen komme. Da var det deilig å få den avgjørende scoringen, smiler Kåven, som for øvrig har en fortid i nettopp Nest-Sotra.

Nest sparte rundt halve den vanlige startelleveren, og innledningsvis var det vrient å se at det er divisjonsforskjell mellom lagene.

Fyllingsdalen var farligst, ikke minst på dødballer. Kristoffer Larsen fikk en kjempemulighet til å sende de lilla i ledelsen da ballen ble headet ned i beina på angriperen bare et par meter fra mål, men Andreas Eikum i Nest-målet var på plass.

Kalve ga Nest ledelsen

Men selv om Fyllingsdalen åpnet best, var det Nest som scoret. Kjetil Kalve ble spilt gjennom alene med keeper i det 21. minutt, og den tidligere Brann-spilleren trillet ballen under målvakt Stefan Hagerup.

Deretter var Nest-Sotra nær ved å doble ledelsen, spesielt da Christian Tveit headet i tverrligger etter en corner. Men de som trodde at Nest skulle styre inn seieren i andre omgang, tok feil.

Fyllingsdalen tok igjen grep om kampen, og 12 minutter ut i omgangen ble deres sjanser kraftig styrket, da Nest-spiller Marius Hagen pådro seg sitt andre gule kort etter en takling.

Utlikning på straffe

I det 83. minutt skulle utlikningen komme. Ståle Sæthre gikk i bakken i feltet, og dommer Svein Tore Sinnes pekte på straffemerket. Christoffer Hafsås var sikker fra elleve meter, og dermed sto det 1-1. Gjestenes Kåven var bare centimeter fra å bli matchvinner da han sendte i vei et langskudd på tampen, men ballen gikk i tverrligger og ut. Heller ikke Nests Bjarne Langeland lyktes da han fikk muligheten på frispark fra 17 meter i siste sekund av ordinær tid, og da var det klart for ekstraomganger.

Stor Bjørsvik-sjanse

I undertall var det Nest som la seg lavt og satset på kontringer, men det var også de grønne som fikk den største sjansen i første ekstraomgang. Fyllingsdalen-keeper Hagerup bokset ballen rett i beina på Max Bjørsvik etter et hjørnespark, men midtstopperen satte ballen over mål fra åtte meter.

I stedet var det Kåven som satte inn den avgjørende scoring på en kontring i det 117. minutt.

Helt på tampen fikk Fyllingsdalens Patricio Rojas direkte rødt kort for en takling, men det stoppet ikke den lille cupbomben på Sotra.

— Utvisningen til Nest hjalp oss nok, men vi gjorde det vi skulle. Det handlet om å være tålmodige med ballen, sier en fornøyd Olafur Bjarnason, Fyllingsdalens trener.

Nå kan hans gamle arbeidsgiver, Sportsklubben Brann, fort bli motstander i tredje runde.

— Det hadde vært helt greit, men det som er synd er at da må et av lagene ryke ut, smiler islendingen.

Noen få meter unna sto Nest-Sotra-sjef Alexander Straus og deppet.

— Det er aldri ok å tape fotballkamper. Jeg er lei meg på vegne av spillerne som jobbet ræven av seg med én mann mindre. Jeg synes både utvisningen og straffesparket vi fikk imot var billig, sukker treneren.

FAKTA

Nest-Sotra – Fyllingsdalen 1-2 e.e.o. (1-1) (1-0)

Ågotnes gress

NM 2. runde

Tilskuere: 279

Dommer: Svein Tore Sinnes, Flekkefjord

Gult kort: Marius Hagen, Damian Sanchez Olsen, Max Bjørsvik, Andreas Eikum, Nest. Anders Hella, Fyllingsdalen

Rødt kort: Marius Hagen, Nest (2. gule, 57.), Patricio Rojas (direkte, 119.)

Mål: 1-0 Kjetil Kalve (21.), 1-1 Christoffer Hafsås (str. 83.), 1-2 Tor-Mattis Kåven (117.)

Nest-Sotra (4-2-3-1): Andreas Eikum – Bjarne Langeland, Max Bjørsvik, Henrik Gjesdal, Mads Songve (Petter Martinsen fra 73.) – Marius Hagen, Øystein Aksnes,– Damian Sanchez Olsen (Steffen Skålevik fra 87.), Kristoffer Zachariassen, Kjetil Kalve – Christian Tveit (Joakim Hammersland fra 97.)

Fyllingsdalen (4-4-2): Stefan Hagerup – Anders Hella, Jakob Glesnes, Denis Ljubovic, Kim Ellingsen (André Fivelsdal fra 61.) – Ahmed El Amrani (Kristoffer Bidne fra 81.), Patricio Rojas, Ståle Sæthre, Tor-Mattis Kåven – Christoffer Hafsås, Kristoffer Larsen (Eirik Kampenes fra 77.)

Les også

  1. Nest-Sotra sendte Hønefoss under streken

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Nest-Sotra
  3. FK Fyllingsdalen