Fotball

Fikk hjerteinfarkt sist gang han ledet Godset. Nå blir han hovedtrener igjen

Bjørn Petter Ingebretsen får treneransvaret for Strømsgodset i søndagens bortekamp mot Start.

Bjørn Petter Ingebretsen får oppgaven med å lede Strømsgodset borte mot Start søndag.

Bjørn Petter Ingebretsen stepper inn som vikarierende hovedtrener i Strømsgodset. Klubben skal bruke tid på å finne en langsiktig løsning.

Det bekreftet drammenslaget torsdag. Tor Ole Skullerud valgte dagen før å trekke seg som Godset-trener. Ingebretsen har vært en del av Skulleruds støtteapparat som toppspillerutvikler, og han har jobbet tett på spillerne i år.

– Jeg ble spurt om å hjelpe til, og det har jeg sagt ja til. Vi er i en utfordrende situasjon, men jeg er sikker på at vi skal klare å snu dette sammen. Nå håper jeg alle i og rundt klubben kan bidra til at vi får positivitet rundt Strømsgodset igjen, sier Ingebretsen til godset.no.

Hans første oppgave som midlertidig Godset-sjef blir å trene laget inn mot søndagens viktige bortekamp mot Start i Kristiansand.

Har ikke prestert

Drammenserne er nummer tolv på tabellen i Eliteserien med like mange poeng. Det skiller fem poeng ned til Start på 15.-plass under nedrykksstreken.

Ingebretsen synes det er trist at Skullerud trakk seg etter en tung start på sesongen.

– Vi har ikke prestert godt nok, men vi vet hvilket potensial denne spillergruppa har. Nå skal vi trykke på noen brytere slik at de får ut potensialet sitt, både individuelt og som lag. Da vil resultatene også komme. Det handler om enkle ting og det handler om å se fremover.

Erfaring

51 år gamle Ingebretsen, populært kalt «BP», var hovedtrener i Godset i 2015. Den sesongen tok han drammenserne til seriesølv. Han ga seg da han fikk hjerteinfarkt sommeren året etter.

– Vi kjenner BP godt, og han kjenner Strømsgodset godt. Han vet hva dette dreier seg om, han vet hva som må til, og vi er glad for at BP tar på seg dette ansvaret midlertidig, sier Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo.

Ingebretsen prøvde seg på et redningsforsøk med Fredrikstad på tampen av forrige sesong, men han klarte ikke å berge østfoldingene fra nedrykk til 2. divisjon.

Les også

  1. Skullerud går av som Strømsgodset-trener

  2. Ingebretsen sykmeldt ut året - gir seg som hovedtrener i Godset

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt27177354233158
2Molde27165664362853
3Viking2714675244848
4Lillestrøm2813694437745
5Rosenborg27127853391443
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Strømsgodset IF
  3. Tor Ole Skullerud