Fotball

Innbytter Samuelsen scoret sitt første Haugesund-mål i seier: – Det betyr mye

Martin Samuelsen (21) trengte bare syv minutter på banen for å sende Haugesund i ledelsen. Det endte til slutt med 2-0-seier borte mot Ranheim.

Martin Samuelsen scoret sitt første Haugesund-mål.
  • NTB

Ranheim – Haugesund 0–2

Det var Haugesunds første seier for sesongen. De tre poengene satt riktignok langt inne. Det så lenge ut til å ende målløst i Trondheim. Så kom Martin Samuelsen på banen.

To minutter før slutt kranglet han inn 1–0 for Haugesund. Det var 21-åringens første mål for klubben. Samuelsen returnerte i vinter til Norge etter flere år i utlandet. Han har vært ansett som et kjempetalent og har blant annet spilt for det norske landslaget og for seniorlaget til West Ham. Nå er han på lån i Haugesund.

– Det er deilig å komme inn og score og hjelpe laget til å vinne. Det betyr mye for laget etter et tap og en uavgjort, sier målscorer Samuelsen til Eurosport.

– Jeg tror det var brystet jeg scoret med, sier Samuelsen.

Rett etter 21-åringens scoring økte Ibrahima Wadji til 2–0 for gjestene på en kontring.

Dermed fortsetter nedturen for Ranheim. De står uten poeng etter tre runder og ligger sist på tabellen.

Les også

Ranheim-mareritt i sluttminuttene

Haugesund-spillerne jublet for 2–0 og tre poeng borte mot Ranheim.

Misbrukte sjanser

Det var riktignok Ranheim som fikk den første gigantsjansen. Veteran Øyvind Storflor fikk tillit fra start, og etter et drøyt kvarter var den tidligere RBK-spilleren fryktelig nære ved å sende hjemmelaget i ledelsen. Han kom alene med Haugesunds keeper, men avslutningen traff armen til Helge Sandvik og gikk ut til corner.

Gjestenes store mulighet kom etter 59 minutter. Ranheim rotet, og til slutt var Ibrahima Wadji alene med Ranheim-keeper Even Barli. Haugesund-spissen gjorde som Storflor og avsluttet på keeper.

Det så ikke ut som det skulle bli noen mål i Trøndelag, men like før slutt smalt det fra Haugesund.

To raske mål

Martin Samuelsen kranglet inn 1–0 like før slutt etter at en corner ble stusset videre av Wadji.

Minuttet etter doblet sistnevnte. Wadji fikk sjansen alene med Barli igjen. Denne gangen gjorde han ingen feil og trillet ballen i mål. Dermed var oppgjøret punktert.

Det som så ut til å bli en tung sesongstart, ser plutselig ikke så verst ut for Haugesund, som mistet trener Eirik Horneland til Rosenborg før sesongen. Han har ikke fått noen god åpning. Ranheim er nemlig det eneste laget som er bak hans RBK på tabellen.

– Haugesund vinner fortjent. De skaper flere sjanser enn oss og spiller en god bortekamp. Vi klarer ikke å få det kampbildet vi vil ha. Vi mister for mange enkle baller, og det preger kampen for vår del, sier Ranheim-trener Svein Maalen til Eurosport.

Les mer om

  1. Fotball
  2. Martin Samuelsen
  3. Norsk fotball
  4. Ranheim IL
  5. FK Haugesund