Fotball

Her spionerer Hareide på Deila: - Jeg vet ikke hva han fikk ut av det

Om seks dager møtes de to profilene til en norsk Champions League-duell.

Åge Hareide var på plass da Celtic skuffet mot Kilmarnock. Om en snau uke møtes de to norske trenerne til én av to dueller.
  • Sindre Trygsland

Onsdag avga Ronny Deila og Celtic poeng for første gang i den skotske serien denne sesongen. Den regjerende mesteren spilte 2-2 borte mot Kilmarnock.

Les også

Deila: - Jeg kunne ha vært Malmös trener mot Celtic

Etter å ha ledet både 1-0 og 2-1, rotet den skotske storklubben bort to poeng to minutter før slutt da de lot Kallum Higgingbottham utligne. På tribunen for å se på poengtapet var Ronny Deilas landsmann og Malmö FF-trener Åge Hareide.

— Du må spørre ham

Om en snau uke skal Celtic og den svenske klubben kjempe om en plass i Champions League 2015/16. — Jeg vet ikke. Du må spørre ham. Det var mange målsjanser begge veier, sa en ordknapp Ronny Deila til BBC på spørsmål om hva han tror Hareide fikk ut av uavgjortkampen.

Celtic-trener Ronny Deila og Stefan Johansen nådde ikke Champions League i fjor, men har ennå muligheten i år.

Deilas lag står med syv poeng på tre kamper. Med det er de på sølvplass.For Hareides Malmö har det gått tyngre denne sesongen. I fjor ble det gull på Zlatan Ibrahimovic´ moderklubb. Nå ligger de på sjetteplass, riktignok bare fire poeng bak teten.

Les også

Deila: - Vi spilte fantastisk fotball

— Det er alltid vanskelig med kamper som man skal vinne. De leder to ganger, men slipper inn mål. Celtid hvilte noen spillere som Mikael Lustig, og det var litt som oss i ligaspillet, der de sliter litt med å holde full kvalitet hele veien, sa Åge Hareide til Expressen om kampen.

Videre etter snuoperasjon

En snau uke før det første oppgjøret, som spilles i Skottland, må Deila tette igjen et forsvar som på ingen måte imponerte mot Kilmarnock.

— Vi ga bort for mange målsjanser. Det var flere målsjanser i dag enn vi har hatt på nesten ti kamper, sa Deila.

Midtstopper Virgil van Dijk ryktes bort fra den skotske storklubben, og kobles til blant annet Southampton. Åge Hareide har ikke noe i mot om limet i Celtic-forsvaret skulle forsvinne før de møtes.

Les også

Hareide leter etter lekkasje i egne rekker: - Irriterende

— Det kan gjerne bli sånn, lo Hareide til den svenske avisen på spørsmål vedrørende spilleren han mener var den beste mot Kilmarnock.

I fjor var de lyseblå fra Sør-Sverige med i Champions League. Der møtte de Olympiakos, Atletico Madrid og Juventus, en gruppe de kom fra med æren i behold.

Celtic på en annen side forsvant i kvalifiseringen. Etter å ha tapt mot polsk motstand, som deretter ble straffet og diskvalifisert, fikk Deila og co. en ny sjanse. Den tok de ikke vare på og tapte over to kamper mot Maribor.

Les også

  1. Du blir ikke rik av å tippe på nytt Deila-gull i Skottland

  2. Celtic videre: - Jeg er utrolig stolt av laget

  3. Hareide møter Deila i Champions League-playoff

  4. Søvnløs Hareide etter bragden: - Nå håper jeg på Dinamo Zagreb

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. Celtic FC
  3. Malmö FF
  4. Champions League