Fotball

Solskjær: - Ajer kommer til å få en veldig god karriere

Ole Gunnar Solskjær gleder seg til å se Starts stortalent Kristoffer Ajer i aksjon søndag.

IMPONERT: Ole Gunnar Solskjær mener Kristoffer Ajer er en spennende unggutt.
 • Håvard Karlsen

KRISTIANSAND (fvn.no): — Jeg er som alle andre norske fotballtrenere spent på hvordan den karrieren utvikler seg, og hvor langt han kan nå. Vi må huske på at han er en ung gutt. Vi har fulgt med på ham, og det skal bli spennende å se ham live. Jeg håper vi spiller så bra at han får en vanskelig kamp selv, sier Solskjær.

Fædrelandsvennen fikk noen minutter med Molde-treneren da laget ankom Kristiansand fredag. Det var selvsagt naturlig å komme inn på temaet Ajer, som kan bli kåret til årets talent av Norges Fotballforbund i eliteserien i år.

17-åringen fra Rælingen har vært på banen i samtlige kamper for Start, og er toppscorer for klubben med åtte mål.

— Det er unikt for alderen. Han kommer til å få en veldig, veldig god karriere, sier den tidligere Manchester United-spissen.

- Er han er spiller du kunne ha tenkt deg?

— Vi ser alltid på de beste unge norske fotballspillerne, så han er en av mange gode fotballspillere vi følger med på, sier Solskjær.

Les også

 1. Aase vrakes i Starts skjebnekamp

 2. Professor: - Bare tull å legge opp på grunn av alder

Ingen feiring etter Celtic-triumfen

Molde kom til Kristiansand rett fra Glasgow, hvor laget sikret seg en plass i sluttspillet etter sin sterke 2-1-seier på bortebane mot Celtic torsdag.

— Det var en godt gjennomført kamp. Vi møtte et bra lag, og vi gjorde dem usikre og kontret godt. Jeg er veldig fornøyd med måten spillerne tok jobben på, sier Solskjær.

PÅ PLASS: Her ankommer Ole Gunnar Solskjær og Molde hotellet de skal bo på i Kristiansand.

— Fikk spillerne feire litt etter kampen? - Nei, det var ingen feiring. Vi trenerne satt og koste oss med et glass rødvin, men spillerne var på hotellrommet. Da jeg kom inn for to uker siden, var det eliteserien som var det jeg var mest usikker på. Skal vi til Europa, så må vi vinne alle de tre siste kampene, og vi har sjansen nå med litt hjelp på søndag. Vi satser på å avslutte sesongen med en god kamp, sier Solskjær.

Han kommer trolig til å hvile noen spillere, men kommer uansett til å sende utpå et sterkt lag mot Start.

— Vi har en god stall. Jeg hadde fire-fem veldig vanskelige valg før Celtic-kampen, sier Solskjær.

Det sier litt om kvaliteten i stallen til Molde.

— Vi fikk noen småting torsdag, som vi må sjekke ut lørdag, og så blir det nok noen friske bein mot Start, sier Solskjær, som nesten kan stille med to like gode ellevere.

— Det er det som har vært styrken til Molde de siste tre-fire sesongene. Vi har hatt 20-22 førstelagsspillere, og da må vi bruke dem også, sier Solskjær.

Møter Molde-duo

Søndag står Start på motsatt banehalvdel. Sørlendingene har spilt 14 kamper uten å vinne i eliteserien.

— Vi får håpe det blir en til da, sier Solskjær og ler.

— Start er et lag som er i desperat poengnød. De må enten få resultat selv, eller få hjelp. Det er en vanskelig kamp, sier Solskjær.

Han vil trolig se Molde-duoen Andreas Hollingen og Ole Martin Rindarøy fra start søndag. Begge ble drillet på laget under Starts formasjonstrening fredag.

— De kjenner vi godt. Det er to gutter som må vise til meg at de er gode nok til å spille for Molde en gang, og det er kanskje ikke bra for oss. Det er to unge, flotte gutter som jeg har mye glede av å trene, sier Solskjær.

Molde-treneren har skrytt spesielt mye av Rindarøy tidligere.

— Ole Martin er den yngste som har debutert på A-laget til Molde. Han er en spennende spiller, som vi venter skal slå ut skikkelig i full blomst, sier Solskjær.

I Molde har backen konkurrert mot broren sin Knut Olav Rindarøy.

— Det er ikke enkelt. At han tok steget til Start, og har spilt såpass mye som han har gjort, var positivt, sier Solskjær.

Vil ha Kristiansund opp

- Har du noe forhold til Start?

— Jeg var her nede og trente under Brede Skistad. Det er et lag som alltid har spilt flott fotball. Nå, som klubben er i en sånn situasjon, kan det være at de er mer kyniske og spiller på en annen måte enn Brede gjorde. Det kan vi jo alle se. Brede var en romantiker, og laget han hadde var fantastisk artig. Jeg husker veldig godt den uka jeg hadde her, sier Solskjær.

42-åringen spilte også sin siste Molde-kamp mot nettopp Start. Det var så langt tilbake som i 1996. — Jeg scoret på Frode Olsen, så jeg har gode minner fra Start-kamper, sier Solskjær.

- Har du vært situasjonen Start er i som spiller?

— Nei, aldri som spiller. Jeg har i det som trener i Cardiff, hvor vi lå i bunnen og kjempet. Vi følte at vi hang med i mange kamper, men vi hadde kanskje ikke marginene med oss. Det bikker ofte mot lag som sliter, og det håper vi det gjør på søndag også, sier Solskjær.

- Vil du helst ha Start eller Mjøndalen i eliteserien?

— Jeg vil ha Kristiansund BK, humrer Solskjær.

— Det laget som eventuelt kommer på kvalik, vil jeg ikke at skal holde plassen.

PS: Molde skal for øvrig trene på Sparebanken Sør Arena kl. 14.00 lørdag

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Ole Gunnar Solskjær
 3. IK Start
 4. Molde FK