Fotball

Ingebrigtsen: - Burde tatt med oss 1-0 og låst kampen

RBK mistet seieren i mesterligatesten mot Östersund.

UAVGJORT I GENERALPRØVEN: Kampen mot Östersund var en test før mesterligakvalifiseringen mot IFK Norrköping for Kåre Ingebrigtsens Rosenborg.
 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

ÖSTERSUND: RBK ønsket å bruke oppgjøret på Jämtkraft Arena som en test før de to svært viktige kampene mot IFK Norrköping i midten av juli. Det vil avgjøre Rosenborgs videre skjebne i veien frem mot Champions League-spill til høsten. Kampen endte 1-1 etter at vertene utlignet på slutten.

— Vi skulle komme hit og øve oss på å ligge tett og kompakt, være tålmodige og vente til vi fikk mulighetene, sier RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Adresseavisen etter kampen.

— Dette er kunstgressbane, svensk motstand og litt likt det vi kommer til å møte mot Norrköping, fortsetter han.

Det var Östersund som tok kommandoen fra start og dominerte de første tjue minuttene i godværet. Etter seks minutter var vertene nær scoring, men avslutningen gikk utenfor stolpen til André Hansen. Bortsett fra denne muligheten hadde RBK stort sett god kontroll defensivt i starten av kampen.

Les også

De Lanlay med gladnyhet til fansen

Forsiktige fremover

Fremover på banen var Kåre Ingebrigtsens menn mer forsiktige enn det RBK har hatt som vane i den norske serien, nettopp slik planen var.

— Vi skulle alltid ha balanse. Vi var her for å få med oss et resultat, sier Ingebrigtsen.

Den første muligheten kom ved Pål André Helland etter tjue minutter.

Rosenborg stilte med en meget sterk ellever. Foran André Hansen besto backrekka av Jonas Svensson, Holmar Örn Eyjolfsson, Tore Reginiussen og Jørgen Skjelvik.

Mike Jensen, Anders Konradsen og Fredrik Midtsjø utgjorde midtbanen, mens Pål André Helland, Christian Gytkjær og Gudmundur Thorarinsson fikk tillit lengst frem på banen.

Elegant scoring

Etter Östersund-dominans i første del av omgangen, ble kampen mer jevnspilt i siste halvdel før pause. Etter 37 minutter sto Midtsjø og Helland bak et fremragende angrep, hvor de nærmest lekte seg med Östersund-forsvaret. Helland avsluttet angrepet på elegant vis og sørget for 1-0 til Rosenborg.

SVENSK TEST: Christian Gytkjær og Rosenborg spilte 1-1 mot Östersunds FK i solskinnet på Jämtkraft Arena.

Östersund forsøkte å åpne andreomgangen som de gjorde i første og kom til en kjempesjanse etter bare fem minutter. Et knallhardt skudd havnet i tverrliggeren og RBK var heldige som unngikk utligning.

Les også

Tre RBK-spillere får sekser for vårsesongen

Åtte RBK-bytter

Etter en times spill foretok Ingebrigtsen en rekke rokeringer. Pavel Londak ersattet Hansen i målet. Johan Lædre Bjørdal kom inn for Tore Reginiussen og utgjorde midtstopperpar sammen med Skjelvik. Alex Gersbach overtok venstreback-plassen.

Thorarinsson tok Jensens plass på midtbanen. Matthias Vilhjalmsson kom inn for Konradsen, mens Magnus Stamnestrø erstattet Midtsjø.

Elba Rashani kom inn for Helland, Mushaga Bakenga tok Gytkjærs plass, mens Emil Nielsen gikk inn på venstre kant.

Kampen ble oppstykket etter alle byttene. Östersund så ut til å ha blitt preget av varmen og slakket på tempoet, men da fem minutter gjensto fikk de den avgjørende muligheten. Vilhjalmsson mistet ballen og Andrew Michael Stadler kom alene med Londak i RBK-målet. Östersund-spilleren gjorde ingen feil og utlignet. Vertene kviknet til etter scoringen, men kampen endte med ett mål til begge lag.

— 1-0 hadde vært kanonbra. 1-1 er greit, men slik kampen var så burde vi ha tatt med oss 1-0 og låst denne kampen, sier Ingebrigtsen.

- Hvordan vurderer du Östersund sammenlignet med Norrköping?

— Ballmessig er nok Östersund bedre. Norrköping er nok bedre organisert og mer direkte enn dette Östersund-laget. Det er nok et hakk opp, sier RBK-treneren.

Helland: - Fin scoring

Östersund har de siste årene opplevd en eventyrlig reise under britiske Graham Potters ledelse. Etter å ha rykket opp tre nivå på fem år innehar de nå 13. plassen i Allsvenskan. Rosenborgs motstander i mesterligakvalifiseringen, IFK Norrköping, ligger nå på andreplass i den svenske serien.

3681 tilskuere fulgte kampen i Östersund. RBKs målscorer Pål André Helland er brukbart fornøyd med kampen.

-Jeg føler vi hadde god kontroll og slapp de til på én målsjanse. De fikk ha ballen mye, men det var litt av planen også. Vi burde nok ha scoret flere mål i førsteomgangen. Målet vi scorer er fint, fastslår Helland med et smil.

Les også

 1. Dette ville vært den trønderske EM-troppen

 2. Fotballtrener innelåst i garderoben

 3. Følelsesladd Hamrén etter EM-exiten: - Dette har handlet om stor kjærlighet

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK