Fotball

Salah skrev ny langtidskontrakt med Liverpool

Mohamed Salah, som scoret 44 mål på 52 kamper for Liverpool forrige sesong, har forlenget kontrakten med Merseyside-klubben.

Mohamed Salah forlenger kontrakten med Liverpool.

Det bekreftet Liverpool på sine nettsider mandag morgen. Ifølge engelske medier har Salah signert en femårskontrakt.

Den egyptiske landslagsspilleren leverte en enorm sesong for Liverpool etter overgangen fra Roma i fjor sommer. Den nye avtalen skal ikke inneholde en utkjøpsklausul.

– Dette demonstrerer to ting: Hans tro på Liverpool og vår tro på ham. Vi ønsker at spillere i verdensklasse ser Anfield som et hjem der de kan oppfylle profesjonelle drømmer og ambisjoner, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Les også

VM-studio: Salahs adresse ble lekket på nettet. Da ble det kaos.

– Når en spiller som Mohamed Salah forplikter seg til klubben, har det en sterk signaleffekt, fortsetter tyskeren.

Salah vant kåringen som årets spiller i engelsk fotball blant både fotballjournalistene og de øvrige spillerne i Premier League.

26-åringen tok Egypt til sitt første VM-sluttspill på 28 år. På grunn av skulderskaden han pådro seg i mesterligafinalen mot Real Madrid, var lynvingen benket i åpningskampen mot Uruguay. Egypt gikk gjennom mesterskapet med tre strake tap, til tross for Salahs scoringer mot Russland og Saudi-Arabia.

– Nøkkelen er å huske at det beste med Salah er at han aldri ser på seg selv som viktigere enn laget eller noen av de andre spillerne. Han anerkjenner lagkameratene og klubben som en del av hans individuelle suksess forrige sesong. Han reflekterer hvor vi ønsker å være som lag. Forrige sesong var spesiell, men vi ønsker mer, sier Klopp.

Liverpool endte på 4.-plass i Premier League sist sesong. Klubben er dermed kvalifisert for neste års mesterliga.

(©NTB)

Les mer om

  1. Mohamed Salah
  2. Liverpool FC