Solskjær: - Vi kan fortsatt vinne gruppa

Molde-manageren mener dommeren burde vært mer konsekvent og Fenerbahce-sjefen sådde tvil om egen respekt.

Ole Gunnar Solskjær og Molde tapte for Fenerbahce.
  • Erik Hattrem

Det var ett poeng og gruppeseier som var gulroten og Moldes fremste mål for kvelden mot Fenerbahce på hjemmebane.

Les også

Molde røk på sitt første Europa League-tap

Ola ble stygt taklet – et par ganger

Nå må Ole Gunnar Solskjær håpe på minst ett poeng 10. desember borte mot Ajax. Molde-sjefen var langt fra overrasket over at det første nederlaget i årets Europa League kom akkurat i kveld.

— Kampen blei som vi trodde den kunne bli, regn og vanskelige forhold. Begge lag hadde det vanskelig i første omgang med mye overvann på banen. Vi hadde egentlig kontroll på det hele frem til Fenerbahce fikk inn sitt første mål, sier Solskjær.

Vegard Forren, Fredrik Gulbrandsen, Harmeet Singh og Etzaz Hussain fikk gult kort under kampen. Knut Olav Rindarøy direkte rødt. Det betyr at venstrebacken fra Gossen minst går glipp av bortekampen mot Ajax.

Robin van Persie ble sittende på benken for Fenerbahce i Molde.

Solskjær gikk ikke inn på spørsmålet fra Romsdals Budstikke, om hva han mente om å pådra seg rødt kort på denne måten rett før kampslutt. Men svarte derimot slik:— Jeg sto langt unna og så ikke skikkelig hva som hendte, siden han fikk han rødt var det sikkert fortjent. Synd at sånne situasjoner blir rødt, men ikke når spillere kan bli skadet. Ola Kamara ble blant annet taklet stygt et par ganger.

Les også

Presset øker på Deila etter nytt tap

Ærgjerrighet og stolthet

Representanter fra tyrkisk presse benyttet muligheten i presserommet på stadion i Molde til å spørre Solskjær om om han fortsatt hadde håp og tro på at Molde kan ende opp som seierherre i gruppa.

— Vi kan fortsatt vinne gruppa med poeng i Amsterdam. For blir vi nummer to møter vi et vinnerlag fra en annen gruppe. Men i flere av gruppene er ener og toerlaget like gode. Men det å vinne gruppa handler om vår ærgjerrighet og stolthet, sier Solskjær.

Molde-sjefen oppsummert kort og enkelt hvorfor han er særdeles godt fornøyd med hvordan Molde har fremstått i den europeiske cupturneringen:

— Totalt sett har vi prestert godt i Europa. Ti poeng på fem kamper, det er vi fornøyd med.

Presiserte egen respekt

Spilleren som arvet Solskjærs draktnummer i Manchester United, Robin van Persie, kom ikke på banen for Fenerbahce før helt på tampen av kampen. Vitor Pereira, manager for Fenerbahce, ble av Romsdals Budstikke spurt om han ikke fant van Persie god nok til å spille mot et lag som Molde.

Det spørsmålet avdekket at det kan være gnissinger og friksjon innad i spillergruppa rundet avgjørelsen. Pereira poengterte i sitt svar, at han ble respektert som manager.

— Det skal jeg bare si til dere; laget aksepterer mine avgjørelser, sa han og utdypet hvorfor van Persie ikke spilte fra start:

— Han har vært ganske god i det siste. Men baneforholdene i dag passet bedre Fernando, og jeg snakket med van Persie. Vi ble enige om at han skulle starte på benken.