Fotball

- Steffen er Norges smarteste spiss

<p><a target="_blank" href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=285370"> <strong>RBK — Strømsgodset 3-0</strong></a><strong>:</strong> Sjekk resignasjonen i øynene til Godset-forsvarerne Lars Sætra og Krister Aunan. Den forteller det meste om hvor mye Steffen Iversen betyr for RBK i øyeblikket.</p>

ØYEBLIKKET: Steffen Iversen har tatt imot ballen, vendt opp, og ser ballen på vei inn i nota. Lars Sætra (venstre) og Krister Aunan må innse at ballen går i mål.
 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken
Vadim Demidov og RBK hadde god kontroll bakover mot Strømsgodset. Stopperen er glad for at Steffen Iversen har funnet målformen.

Statistikksenter Eliteserien:

 • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

– Norges smarteste spiss. Og når han er Norges beste avslutter i tillegg, er det helt greit å ha Steffen (Iversen) på laget. Han er unik, sier Vadim Demidov til Adresseavisen.

– 3-0-målet er klasse. Det er ikke mange som gjør det etter ham. Verken i Norge eller i utlandet , sier Fredrik Winsnes.

– Den beste spissen jeg har møtt. Heldigvis legger han vel opp snart, sier Godsets unge midtstopper Krister Aunan, som sto nærmest da det smalt på overtid i går kveld.

90 minutter spilt på Lerkendal: Et innlegg fra Mikael Lustig havnet litt bak Iversen, som måtte ta med seg ballen på utradisjonelt vis. Med Aunan i ryggen ble spissen tvunget til å bruke hælen, men klarte likevel å vende opp på 16 meter, med ballen foran seg. Halv volley. Knallhardt med høyrefoten. Pang! Inn i Adam Larsens venstre hjørne.

– Det føltes helt greit, er Iversens egen kommentar til Adresseavisen – ispedd det vanlige scoringsgliset.

Da hadde 33-åringen, som kom innpå etter 75 minutter, allerede scoret 2-0-målet på hel volley. Og sørget for å punktere en kamp som sto og vippet, til tross for Trond Olsens 1-0-mål rett før pause.

– Steffen er en veldig god spiller. Han har vært – og er viktig – for Rosenborg, sier trener Erik Hamrén.

(Artikkelen fortsetter)

Målene RBK — Strømdsgodset 3-0

svp://94227?view=ap

Rosenborg-Strømsgodset: Målene

Ikke 100 prosent

Hamrén valgte altså å hvile Iversen fra start i går. Noe han blant annet begrunnet med ukene som venter. For kampprogrammet er tett, og Iversens vinter har vært preget av alt annet enn kontinuitet i treningen.

Han har vært skadet, syk, skadet, syk – og har nå i det siste slitt med et vondt lår. 33-åringen måtte gå av ved pause mot Vålerenga, og hadde kun én skikkelig fotballøkt mellom den kampen og gårsdagen. Da spillerne dro på påskeferie tok Iversen med seg et styrkeprogram for det vonde låret, men han innrømmer at han fortsatt ikke holder 90 minutter.

– Vurderingen som ble gjort var riktig. Jeg hadde ikke klart å fullføre en hel kamp i dag, sier han.

– Faren for at han slår opp igjen skaden, eller pådrar seg andre skader, er større dersom han starter når han egentlig ikke er klar for det. Det samme gjelder Morten Moldskred, sier Erik Hamrén – som ga Moldskred et par minutter mer enn Iversen i går.

To svært ulike omganger

Men det var altså nok. Og etter en 1. omgang som var som et eneste langt oppspill bakfra – noe som for øvrig ikke var Hamréns plan – vistes det godt hvor viktig Iversen er for årets RBK-utgave i øyeblikket.

Det har vært noe nervøst over de første kampene, og i går var laget heldig som ledet 1-0 til pause. Det sto 0-0 i sjansestatistikken da Trond Olsen banket inn scoringen på strak vrist i det 45— minutt – assistert av en god Per Ciljan Skjelbred.

–Det er tidlig i sesongen, og det tok en stund før finspillet kom i fjor, også. Men spillerne jobbet hardt, og vi hadde en motstander som også jobbet hardt. Men i 2. omgang synes jeg vi spilte bra angrepsfotball, er Hamréns dom.

– Vil spille for Norge

For som i fjor bedret det seg mot slutten av kampen også i går. Godset-beina mørnet, mens RBK kunne sette innpå Iversen og Moldskred. Hvorpå førstnevnte altså banket inn 2-0 på hel volley på sin andre berøring etter innhoppet, mens Moldskred beveget seg mye – og smart.

Da Iversen serverte fra øverste hylle i sluttminuttet fikk også publikum det de kom for: tre poeng og fin angrepsfotball.

–1. omgang ikke mye å skryte av. Det ble litt få bevegelser. Så ble det bedre og bedre utover kampen, oppsummerer Iversen, som med scoringene åpnet kontoen denne sesongen.

Og med skussmålene fra lagkompisene Demidov og Winsnes – og etter å ha vært en stund ute av landslaget – måtte han tåle spørsmål rundt et landslagscomeback igjen i går.

– Jeg er interessert i å spille for Norge, sier Iversen.

PS! RBKs antatte høstvikar, Nils Arne Eggen, sa følgende om Steffen Iversen betydning for årets RBK-lag:

– Det er vel ikke noe mer å kommentere. Det så du vel!

 1. Les også

  Sigurdsson beklager det gule kortet

 2. Les også

  Jarstein vil bli Norges nummer 1

 3. Les også

  Her er bremseklossen

 4. Les også

  Trege Rosenborg

 5. Les også

  - Jeg hadde ikke holdt en hel kamp i dag

 6. Les også

  Iversens super-innhopp

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Lillestrøm17114232151737
3Bodø/Glimt17104344192534
4Rosenborg1787231201131
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien