Fotball

Sørloth satt i garderoben før storkampen. Så tikket ryktene om Real Madrid inn på mobilen.

Alexander Sørloth innrømmer at koblingen til Real Madrid bygger selvtillit. – Men jeg har ikke hørt noe mer enn dere, sier han.

Trives: Alexander Sørloth (24) herjer i Trabzonspor. - Selv om det er «King Kong» på banen for tiden, vil jeg aldri få sjansen til å ta av, sier han. Christine Schefte

 • Ole K. Sagbakken

Han er toppscorer i Tyrkia, behandles som en popstjerne og ryktes til en av verdens største klubber. Men da 24-åringen fikk én ekstra fridag, var det rett hjem til Trondheim for å være med og hente nevøen Noah (2) i barnehagen.

– Fiskekaker med pasta. Med en liten ketchup-prikk på hver bit med fiskekake. Noah bestemmer menyen i dag, sier bestefar Gøran, om middagsplanene hjemme i Dalen Hageby den ene dagen fotballsønnen Alexander er på besøk fra Tyrkia.

– Selv om det er «King Kong» på banen for tiden, vil jeg aldri få sjansen til å ta av. Jeg har familie og kompiser som holder meg nede. Ikke minst lillesøsteren min (Amalie). Hun er knallhard, smiler 24-åringen selv.

Les også

Kobles til Real Madrid: Brennhete Sørloth om hysteriet i Tyrkia

Stanget i lysekrona: Gøran og Alexander Sørloth måtte fikse lysekrona etter at sønnen stanget oppi rett før podcastinnspilling med Rasmus&Saga. Christine Schefte

Den store snakkisen

Etter 2-2-kampen mot Besiktas lørdag, hvor Sørloth scoret begge Trabzonspors mål, har spillerne fått noen dager fri.

Men i praksis betyr det én hel dag hjemme i Trondheim, og på kort varsel tar far og sønn Sørloth imot podcasten «Rasmus&Saga» på Strindheim.

 • Se videoklipp fra podcasten her:

Den store snakkisen akkurat nå: Real Madrid.

– Ryktene går, men jeg har kun hørt det samme som dere, så jeg vet ikke om det er noe i det, sier Sørloth – og legger til:

– Det bygger uansett selvtillit.

Les også

Sørloth fortsatte scoringsfesten og tok hovedrollen i overtidsdrama

Herjer i Trabzon: Her har Sørloth akkurat satt sitt andre for dagen, mot Besiktas lørdag. Og feirer med lagkompis Filip Novak. NTB Scanpix

Vinne ligaen

I helga meldte nemlig det tyrkiske nettstedet AsistAnaliz at Real Madrid har hatt speidere til stede på Trabzonzpor-kamp.

Et rykte Sørloth selv snappet opp rett før han skulle spille kamp.

– Kompisgjengen har en gruppe på Snapchat, og da jeg satt i garderoben før Besiktas-kampen så jeg at det var voldsom aktivitet på gruppa. Da dukket de artiklene opp, sier han – og bedyrer at han la ned telefonen i god tid før laget begynte å forberede seg til selve kampen.

En kamp hvor han altså scoret to mål, som gjør at Sørloth nå er oppe i 19 seriemål for Trabzonspor.

Nå leder klubben ligaen, og har los på sitt første seriegull på 30 år. Med Sørloth som største profil, ettersom han nå er toppscorer i ligaen.

Og hvor han er blitt linket til en av verdens største klubber.

– Men i øyeblikket tenker jeg kun på én ting. Og det er å vinne ligaen i Tyrkia, sier spissen, som for tiden er på en noe uvanlig kontrakt:

Sørloth har nemlig to og et halvt år igjen av avtalen med Crystal Palace, hvorav ett og et halvt år er utlån til nettopp Trabzonspor.

Samtidig har tyrkerne opsjon på å kjøpe Sørloth, med en kjøpesum på 60-70 millioner kroner.

Les også

Brennhet Sørloth på legendejakt

God stemning: Sørloths åpnet mandag opp dørene for Rasmus&Saga. Christine Schefte

Sitter rolig i båten

Selv hevder spissen at han rolig med tanke på framtida. Og at han regner med å fortsette i Tyrkia også etter sommerferien.

– Nå spiller jeg på et såpass høyt nivå, at det ikke er noe stress å komme seg videre. Den tyrkiske ligaen er god, og vinner vi serien er det direkteplass i Mesterligaen, sier han – og legger til:

– Man vet aldri i fotball. Dukker det opp noe ekstraordinært, må det vurderes. Men slik det er nå, tyder alt på at jeg blir her.

Selfie-konge i Tyrkia

Real Madrid eller ikke: Scoringene gjør uansett at Sørloth legges godt merke til.

Trabzon, som ligger rett ved Svartehavet, har snaue 800.000 innbyggere, og i øyeblikket herjer fotballfeberen i byen.

Sørloth leier hus i et skjermet område i byen, og har jevnlig besøk både av kjæresten Lena og «storfamilien».

Men han er ikke like skjermet når han viser seg ute i byen.

– En kan ikke gå på butikken uten å bli tatt bilde av. Og er det to-tre som tar selfier, så baller det på seg. På større samlingssteder kan det bli litt kaos, men folk er jo hyggelige, sier Sørloth, som også nyter samarbeidet med tidligere Liverpool-spiss Daniel Sturridge.

Da Sturridge ble hentet – noen uker etter at Sørloth selv signerte – ble det et tema om de to ville kjempe om samme plass.

I stedet har Sturridge blitt Sørloths servitør:

– Vi har funnet tonen veldig. Han ser etter meg stort sett hver gang han har ballen. Vi trives godt sammen, både på og utenfor banen, sier Sørloth.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Alexander Sørloth

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Kobles til Real Madrid: Brennhete Sørloth om hysteriet i Tyrkia

 2. FOTBALL

  Brennhete Sørloth har fått et brød oppkalt etter seg

 3. FOTBALL

  Sørloth: – Jeg vil være her så lenge jeg kan

 4. FOTBALL

  Sørloth tilbake etter skade – poengdeling i toppkamp

 5. FOTBALL

  Sørloth får ikke uttale seg om korona-situasjonen: – Ikke vært tema om han skal reise hjem

 6. FOTBALL

  Premier League-oppholdet ble et mareritt for Sørloth. Nå har britisk avis ham på liste med mange klassespillere.