Bolaños bekrefter: Returnerer til Start

Sjokkovergangen er et faktum: Christian Bolaños blir Start-spiller igjen.

Christian Bolaños ble en stor hit sist han var i Start.

SISTE: Saprissa, Bolaños klubb i Costa Rica, skriver på sin nettside at Bolaños er klar for Start. Spilleren bekrefter nyheten selv på Instagram. Sent onsdag bekrefter også Start nyheten.

– Jeg ønsker å informere alle fans av Saprissa at i løpet av de siste timene har muligheten for å returnere til europeisk fotball åpnet seg, og jeg har kommet til enighet med Saprissa om å gå til Start.

– Vi ønsker Christian og familien alt det beste. Han har uten tvil vært en svært viktig spiller for oss, uttaler sportsdirektør Victor Cordero.

Start skriver følgende:

«Dette er en avtale klubben har jobbet med over lang tid, og vi er utrolig glade for at det ser ut til at dette nå går i orden. Det jobbes med å få ham til Norge så fort som mulig. Vi innkaller til pressekonferanse i morgen.»

Jesper Mathisen kunne tidligere onsdag melde at han hadde snakket med den tidligere Start-spilleren.

«I desember 2019 mente enkelte på Sparebanken Sør Arena at Christian Bolanos var for gammel til å bidra for Start, men nå har pipen fått en annen lyd. Start og Bolanos er i forhandlinger om kontrakt, og han skal etter planen ankomme Kristiansand neste uke» skriver Mathisen.

Mathisen utdyper overfor Fædrelandsvennen:

– Jeg snakket med han i kveld. Da sa han at han trodde det ble tur til Kristiansand neste uke, sier Mathisen.

– Jeg snakket også mye med med han i desember 2019, for da var han veldig interessert i å komme. Den gang mente Start han var for gammel og lite bevegelig, men nå har pipen fått en annen lyd, sier Mathisen.

Les også

Legger ny Start-plan: – Vi har brukt penger for ukritisk. Det legger folk merke til

Bolaños er 36 år gammel og har spilt de siste sesongene i Saprissa i hjemlandet. I sesongen 2019/2020 står han med 24 scoringer på 39 kamper. Bolaños ble kåret til ligaens beste spiller i tillegg til å bli toppscorer.

Han ble en stor stjerne i Start da han spilte der i 2009 og 2010. Siden har han blant andre spilt for Vancouver Whitecaps og FC København. Han ble tatt ut i VM-troppen til Costa Rica i 2018.

Saken oppdateres