Fotball

Tv-distributør og Discovery uenige: Disse kanalene kan forsvinne

Det er full krig mellom Canal Digital og Discovery om distribusjonen. Én million norske husstander kan miste TVNorge-kanalene.

«MOI» I GLASGOW: Moldes Mohamed Elyounoussi jubler etter 0-1 scoringen under Europa League kampen mellom Celtic og Molde på Celtic Park. Molde vant kampen 1-2.
  • Steffen Stenersen

Den nåværende avtalen mellom Telenor og Discovery Networks går ut ved midnatt 31. januar (søndag).

— Dette er en situasjon vi i det lengste ønsker å unngå. Vi vet at dersom alle våre kanaler forsvinner fra Canal Digital, kan dette få konsekvenser både for seere, annonsører og store deler av det norske produksjonsmiljøet. Vi har derfor et behov for å gå ut med denne informasjonen nå, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Discovery gikk til det skrittet at de sendte ut pressemelding om distribusjonsfeiden de har med Canal Digital.

— Vi har forståelse for at situasjonen kan skape frustrasjon blant mange seere. Vi går inn i en periode hvor flere av våre mest populære programmer går på lufta. Vi håper derfor å komme fram til en løsning sammen med Telenor, sier Espen Skoland videre.

TVNorge, MAX, Eurosport Norge og en rekke andre kanaler inngår i pakken fra Discovery.

- Jeg kan bekrefte at forhandlingen er krevende, men vi håper på en snarlig løsning, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Norge til Dagens Næringsliv.

Han vil ikke kommentere overfor avisen om høyere pris på grunn av rettighetene til eliteserien er grunnen.

Molde, Liverpool, Manchester United og Tottenham er blant lagene som skal spille sluttspill i Europaligaen som vises på MAX og Eurosport Norge. Også herrenes landskamper i fotball vises på kanalene.

(©NTB/FVN)

Les mer om

  1. Liverpool FC
  2. Molde FK
  3. Europa League