Fotball

Drillo seilte med Kon-Tiki

<p>Landslagssjefen er fascinert av Thor Heyerdahl.</p>

LILLESTRØM 20120522Fotball: Landslagstrener Egil Olsen under treningen på Lillestrøm i forbindelse med landslagskampen mellom Norge og England.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: Solum, Stian Lysberg

  • 100% Sport

Om en måned tar Egil «Drillo» Olsen fatt på jobben med å føre landslaget over Atlanterhavet til Brasil-VM. Mandag prøveseilte han Kon-Tiki.

Drillo og kona Sigrun var med kopien av Thor Heyerdahls verdensberømte farkost utenfor Kragerø, på flåtens ferd mot Oslo før premieren på filmen om Kon-Tiki senere i måneden.

– Jeg er fascinert av Kon-Tiki og Thor Heyerdahl og har lest mye om ham og hans arbeid. At de har klart å gjennomføre den lange turen med en slik primitiv farkost er helt utrolig , sa Drillo.

Søndag hørte han Thor Heyerdahl jr. holde et foredrag om livet i og utenfor sin verdensberømte fars fotspor.

– Det var veldig interessant å høre foredraget til Thor Heyerdahl jr., og da vi spiste middag sammen etterpå, snakket vi masse om Kon-Tiki, hans far og geografi, sa Drillo, som ga Heyerdahl et eksemplar av boka Drillos Verdensatlas.

Neste uke leder Drillo landslaget mot Hellas på Ullevaal. Det blir siste test før VM-kvalifiseringen starter med bortekamp mot Island 7. september.

(©NTB)

  1. Les også

    Han vil styre Norge til VM

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball