Fotball

Solskjær tror på United-trofeer

Manchester United er ikke fornøyd med en fjerdeplass i Premier League denne sesongen. Klubben er ute etter å vinne trofeer, sier Ole Gunnar Solskjær.

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær er uenig i Pochettinos filosofi om at det viktigste er å bli blant de fire beste i serien. Solskjær vil vinne alt han kan og helst trofeer. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

  • mette.bjorberg.estep@ntb.no

Tirsdag kveld er United storfavoritter hjemme i serien mot Burnley, vikarmanager Solskjærs niende kamp for klubben siden han tok over for en drøy måned siden.

Da fremsto sjansen til å nå en fjerdeplass i den engelske eliteserien – og med det få plass i neste sesongs Champions League – som en usannsynlig drøm. Etter åtte seirer av åtte mulige så langt er ikke fjerdeplass lenger det eneste målet, ifølge BBC.

Les også

  1. Fjørtoft får krass kritikk etter Solskjær-intervju: – Det nærmeste du kommer rævslikking

  2. Knalltøff FA-cuptrekning for Solskjærs Manchester United

Solskjærs kommentarer falt etter at Tottenham-sjef Mauricio Pochettino uttalte at det for ham er mest viktig at laget hans, som er slått ut av FA-cupen, havner blant de topp fire beste i serien og kommer med i mesterligaen neste år, enn det er å vinne trofeer.

Solskjær poengterer at han vil vinne pokaler med laget sitt.

Kan vinne alt

– Vi har Champions League, vi har FA-cupen, vi kan ikke bare si «topp fire og det er nok». Vi må se på «kan vi vinne noe i år?», og jeg går til hver eneste kamp som Man United-manager og tenker «vi kan vinne denne kampen», sier Solskjær.

– Vi er Man United, du burde alltid ha som mål å vinne serien da. Vi kan ikke gjøre det i år, men vi må bare se frem til å gjøre det igjen, sa Solskjær mandag.

Han har lov til å strutte av selvtillit etter seks serieseirer av seks mulige etter at han tok over etter José Mourinho 19. desember.

To år siden sist

United ligger nå 16 poeng bak serieleder Liverpool, som møter Leicester på hjemmebane onsdag, men er bare tre poeng bak Chelsea, som ligger på fjerdeplass.

Forrige gang laget løftet et trofé var i 2017 da de vant Europa League og ligacupen. Premier League har de ikke vunnet siden sesongen 2012–13.

I 5. runde i FA-cupen møter de fjorårsmestrene Chelsea, mens Paris St-Germain er motstander i neste oppgjør i Champions League.

Solskjær vant den engelske eliteserien seks ganger, FA-cupen to ganger og mesterligaen i 1999 da han spilte for Manchester United.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City36265576294783
2Manchester United362010670422870
3Leicester City362061065442166
4Chelsea361810855332264
5Liverpool35179961412060
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Ole Gunnar Solskjær