Fotball

Skal ha funnet rester etter flyet til den savnede Premier League-spilleren

Nå skal det settes igang undersjøisk søk etter Emiliano Sala.

Emiliano Sala var på vei til sin nye klubb Cardiff da flyet forsvant fra radaren.
  • Andreas Hopen

Cardiffs rekordsignering Emiliano Sala har vært sporløst forsvunnet i over en uke, nå har letemannskapet funnet spor etter argentineren.

Franske myndigheter har ifølge BBC funnet puter som trolig stammer fra flyet som forsvant fra radaren like nord for Guernsey. Putene skal ha blitt skylt i land på en strand ved Surtainville på det franske fastlandet, rett øst for øya Guernsey. I flyet var den argentinske spissen Emiliano Sala og piloten David Ibbotson. De var på vei til Cardiff etter at Sala hadde signert for klubben.

Været lager problemer

Den britiske havarikommisjonen for luftfart (AAIB) har nå kartlagt et område på nærmere 14 kvadratkilometer hvor det skal gjennomføres et undersjøisk søk. På grunn av været kan ikke et slikt søk begynne før i slutten av uka, og en talsperson for AAIB skal ha sagt til BBC at de forventer at søket kan ta opp til tre dager.

  • LES OGSÅ: Familien til den savnede Premier League-spilleren trygler politiet: – Vær så snill, ikke gi opp!

Det var mandag i forrige uke at den argentinske angrepsspilleren skulle fly fra Nantes til Cardiff etter at overgangen mellom de to klubberne ble klar forrige helg.

Cardiff betalte rundt 170 millioner kroner for spissen, noe som var rekord for Neil Warnocks lag.

Det lille enmotors Piper-flyet forsvant derimot fra radaren like nord for Guernsey. Ifølge franske luftfartsmyndigheter var det ved siden av Sala og piloten også ytterligere én person om bord.

Det ble opplyst at piloten ba lufttrafikkontrollen på naboøya Jersey om å redusere flyhøyden. Kort etter mistet man radiokontakten med flyet.

Markeringer

For å vise respekt for Sala ble det tirsdag kveld avholdt markeringer foran alle Premier League-kamper.

MARKERING: Arsenal og Cardiff står oppstilt foran tirsdagens kamp mellom de to lagene, med et stort bilde av Sala på storskjermen på Emirates.

Alle lagene spilte med sorte sørgebånd, det ble holdt et minutt stillhet og Arsenal hadde skrevet opp Salas navn på Cardiffs lagoppstilling med en blomst foran navnet i stedet for trøyenummer.

HEDER: Cardiff-fansen med egen markering for argentineren.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal00000000
1Aston Villa00000000
1Brentford00000000
1Brighton & Hove Albion00000000
1Burnley00000000
  • Champions League

Les mer om

  1. Cardiff City
  2. Premier League