Fotball

Innbytter Gestede berget poeng mot serieleder Leicester

Rudy Gestede ble helten for Aston Villa da han kom inn og ordnet 1-1 mot Leicester lørdag.

Rudy Gestede i duell med Leicesters Christian Fuchs (til venstre) og Wes Morgan.

Riyad Mahrez bommet på straffespark for gjestene, som overnatter på tabelltopp.

Gestede kom inn etter 67 minutter. Åtte minutter senere kom utligningen. Ballen var innom hånden på innbytteren, men dommer Roger East lot spillet gå.

Dermed sikret han et svært viktig poeng for klubben som ligger helt sist i Premier League. For øyeblikket er det ni poeng opp til Newcastle på trygg grunn.

Tirsdag tok Villa sin første seier siden første serierunde. Da ble Crystal Palace slått 1-0. Lørdagens poeng gjør at klubben tok poeng i to strake kamper for annen gang denne sesongen.

– Fortjente bedre

Gestede scoret sitt fjerde mål for sesongen for et Villa-lag som viste i annen omgang at det er mulig å holde seg i landets øverste divisjon.

– Jeg synes vi fortjente mer enn ett poeng. De hadde én god sjanse, og vi hadde noen. Vi er litt skuffet. Vi vet vi må vinne kamper nå, men vi tok det ene poenget. Det er fortsatt OK, sa Gestede til Sky Sports.

Greit synes også Leicester-manager Claudio Raniere at det var.

– Det var synd med utligningen, for vi hadde kontroll. De prøvde å presse oss, men det ble ikke noen store sjanser, og vi misbrukte to muligheter på kontring. Men sånn er fotball. Vi tok ett poeng, og det er OK, oppsummerte han.

Straffebom

Shinji Okazaki scoret kampens første mål etter 28 minutter. Jamie Vardy ble spilt fri mot Aston Villa-keeper Mark Bunn, som var på halvdistanse. Han prøvde å lobbe over keeperen, men Bunn reddet mesterlig. På returen var likevel Okazaki på plass og sendte Leicester i ledelsen.

Få minutter senere fikk Leicester straffespark etter en hands av Aly Cissokho. Mahrez' straffespark var svakt, og Bunn reddet. Det var annet straffespark på rad fra Mahrez som ikke endte med scoring.

Leicester har fått ni straffer i årets sesong, fem flere enn neste lag på lista. Det har endt i sju scoringer.

Laget klatret forbi Manchester City og Arsenal til tabelltopp, men Arsenal gjenerobrer førsteplassen om det blir poeng borte mot Stoke søndag. (©NTB)

 1. Les også

  Agüero i storform sendte City til topps

 2. Les også

  John Terry scoret selvmål, så utlignet han åtte minutter på overtid

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22006066
2Arsenal22006246
3Brentford21106244
4Tottenham Hotspur21106334
5Newcastle United21102024
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5