Fotball

Argentina-sjefen ferdig etter kun åtte måneder

Å være landslagssjef for Argentina i fotball er ingen lek. Mandag ble Edgardo Bauza sparket etter kun åtte måneder i jobben.

Edgardo Bauza har blitt sparket som argentinsk landslagssjef i fotball. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano, file / NTB scanpix. Foto: Victor R. Caivano / TT / NTB Scanpix

Det argentinske stjernelaget sliter i VM-kvalifiseringen og mandag bekreftet Det argentinske fotballforbundet at Bauzas tid som landslagssjef allerede er over.

– Bauza har blitt informert om at han ikke lenger er hovedtrener for landslaget, sa Claudio Tapia, president i Det argentinske fotballforbundet, til reportere.

59-årige Bauza startet som argentinsk landslagssjef i august 2016 da Gerardo Martino forlot sin post etter Argentinas finaletap i Copa America.

Tapet gjorde at Lionel Messi, som bommet på den avgjørende straffen i straffesparkkonkurransen, valgte å legge landslagsstøvlene på hylla, men til tross for at Bauza overtalte Barcelona-stjernen til å fortsette i den blå og hvite landslagsdrakten, har ikke laget klart å prestere som ønsket i VM-kvalifiseringen.

Under Bauzas tid har Argentina notert tre seirer, tre tap og to uavgjortresultater i VM-kvalifiseringen.

Nasjonen, som er to ganger verdensmester, ligger på femteplass i den søramerikanske VM-kvalifiseringen når det gjenstår fire kamper. De fire beste nasjonene går direkte til VM, mens lag nummer fem må ut i playoff.

Bauzas erstatter er ikke kjent, men Sevilla-trener Jorge Sampaoli, som er født i Argentina, regnes som en potensiell kandidat.

(©NTB)

Les mer om

 1. Lionel Messi
 2. Argentinas herrelandslag fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Bekreftet: Dette er Argentinas nye landslagstrener

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Fotball-VM kan gå uten Argentina: I trøbbel etter nytt tap i natt

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Messi utestenges i fire kamper etter å ha skjelt ut dommeren

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Spanske medier: Spania-sjefen fikk sparken - tross kvaliksuksess

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Agüero sendt til sykehus etter kollaps

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Argentina dropper VM-test i Israel etter Palestinas oppfordring om å brenne Messi-drakter