I to uker lever Tobias (26) som heltidsproff i Italia

Tobias Schjetne (26) håper å lære mest mulig under Italia-oppholdet.

TRENING: Tobias Schjetne med en tommel opp etter trening med Napoli.

26-åringen fra Tromsø har gjort seg bemerket i futsalverden i Norge de siste årene. Han står med 11 landskamper og 3 mål og har vist seg og er en av de sterkeste bidragsyterne blant fjorårets seriegull til Sjarmtrollan, og grunnen til at Tromsø-klubben ligger øverst i den norske eliteserien også i årets sesong.

Nå trener han med laget Napoli Calcio a 5., som ligger på 4.-plass i den italienske toppserien i futsal.

– Jeg kom på mandag og skal være her i to uker og trene med Napoli. Det startet med at jeg hadde lyst til å prøve meg i utlandet. Så snakket jeg med Sergio (Gargelli, landslagstreneren til Norge) på landslagssamlingen i desember og hørte om han hva som kunne være mulig. Så satt han meg i kontakt med treneren i Napoli, og plutselig gikk det veldig fort, sier Tobias Schjetne til iTromsø på telefon fra Italia.

Les også

Fredag gjør TIL-sjefen et grep han ikke har prøvd på et halvt år

Fått drahjelp

Eventyret til Schjetne har vært såpass interessant for mange, at verken han eller Napoli betaler for oppholdet.

– Jeg har fått litt sponsorhjelp fra andre hold, forteller 26-åringen.

Tanken er at han skal returnere til Norge og videre sesong med Sjarmtrollan, og sesongoppkjøring med 3.-divisjonsklubben Fløya ved slutten av neste uke.

Inntil videre trener han med heltidsprofesjonelle futsalspillere som trener to økter om dagen.

– Jeg er her for å lære mest mulig. Det er ikke et prøvespill, men en ganske spontan greie. Jeg ville teste meg og fikk sjansen tidligere enn jeg hadde trodd. Nå skal jeg hjem etter de to ukene, fortsette i Sjarmtrollan og så får jeg bare ta ting som det kommer, sier han.

Les også

Skal måle krefter på fotballbanen og som reinkappkjørere

Ettåring på hjemmebane

I desember fylte sønnen Noah ett år. Han er hjemme med mora Maria Oppegaard, som er håndballspiller på Bravo.

– Jeg har jo familie hjemme, så det gjør jo ting litt vanskelig. Jeg er ikke 20 år lengre, men jeg lærer utrolig mye og håper å ta med meg masse erfaring hjem.

Schjetne innrømmer at han aldri hadde trodd et såpass langt opphold med et lag av heltidsprofesjonelle spillere var noe han kom til å få ut da han la ut første agnet om ønsket om et utenlandsopphold.

– Jeg hadde kanskje trodd jeg fikk prøve meg i en 2. eller 3.-divisjonsklubb. Det er mange nivå opp fra eliteserien hjemme og landslaget, det de holder på med her. Alt går mye forterere, men det er en opplevelse. Det går på små tekniske ting, måten de spiller på. Man må virkelig bruke hodet hele tiden, sier Schjetne.

Til tross for nivåforskjellen, håper han å ikke gjøre seg helt bort,

– Jeg synes ikke jeg har gjort meg bort, og at det har gått fint til nå. Simen (Johansen, Sjarmtrollan-trener) skal få mye å jobbe med når jeg kommer hjem. Det er mange øvelser og ting vi jobber med her, vi kan få bruk for hjemme, sier Schjetne.